Na drie maanden campagne voeren heeft Lego beslist om zijn contract met Shell niet te vernieuwen.

Slecht nieuws voor Shell dus, die wil boren aan de Noordpool maar in Lego de ideale partner zag om zijn imago op te krikken. Maar een ongelofelijke overwinning voor de 1 miljoen mensen die samen met ons deze campagne hebben gevoerd. Zonder jullie steun was dit niet mogelijk geweest. Bedankt! Meer info
Doe een gift Save The Arctic
Meer info Terug naar home

Bouwt LEGO weer op wat Shell afbreekt?

DOEL 1 000 000

 MENSEN HEBBEN GETEKEND

Bouwt Lego weer op wat Shell afbreekt?

Shell gebruikt Lego om zijn imago op te poetsen. Vraag Lego om de samenwerking met Shell stop te zetten & de Noordpool te redden.

TEKEN. DEEL. DOE EEN GIFT. WE HEBBEN JE STEUN HARD NODIG.
Door dit formulier in te vullen, word je automatisch lid van de wereldwijde Save the Arctic-beweging. Klik hier voor meer info. Greenpeace verbindt er zich toe mijn gegevens niet met derden te delen. Mijn gegevens zullen gebruikt worden voor communicatiedoeleinden, waarvoor ik me steeds kan uitschrijven.

Bedankt om de Noordpool te willen redden!

Zeg het voort!

Vraag ook aan je vrienden om te tekenen. We moeten onze krachten bundelen om de Noordpool te redden!

Bedankt voor uw delen!

Greenpeace te helpen de planeet te redden.

Doe een gift

Bedankt for uw deelname!

 • Waarom wil Greenpeace dat Lego zijn samenwerking met Shell stopzet?

  Speelgoedbedrijf Lego is geliefd over de hele wereld. En Shell weet dat. Een samenwerking met Lego verhoogt dus niet alleen hun winst maar ook hun reputatie.

  De reclamedeal tussen Shell en Lego maakt deel uit van een uitgekiende strategie. Shell wil boren naar olie op de Noordpool en probeert via Lego vrienden te kopen voor dat controversiële plan.

  Lego drukte het Shell-logo af op een deel van zijn speelgoed, waardoor miljoenen kinderen het dagelijks in handen krijgen. Zo bouwt Shell merktrouw op bij de volgende generatie van consumenten. Slim gespeeld van Shell: het wil boren naar olie op de Noordpool en poetst zijn imago nu al op in kinderspeelkamers over de hele wereld. Dat kunnen we niet zomaar laten gebeuren.

  Als we Lego overtuigen om de deal met Shell stop te zetten, zal dat een zware slag zijn voor Shell. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Shell het steeds moeilijker krijgt om stilletjes de Noordpool te verwoesten

  Terug
 • Waarom is het belangrijk om de Noordpool te redden?

  De kwetsbare Noordpool is de thuishaven van fantastische dieren als ijsberen, walvissen en walrussen. Het ijs in de Noordelijke IJszee werkt als de airco van onze planeet en regelt het klimaat en de temperatuur op aarde. Maar het poolijs smelt zienderogen en oliebedrijven gaan steeds noordelijker om nog meer olie op te pompen, al ligt de verbranding van die olie in de eerste plaats aan de basis van het klimaatprobleem. Een olielek aan de Noordpool zou onmogelijk proper te krijgen zijn en verwoestende gevolgen hebben voor het milieu.

  Ondertussen groeit de beweging van meer dan vijf miljoen mensen die de Noordpool willen redden. Ze willen dat de internationale wateren rond de Noordpool tot reservaat worden verklaard en een verbod op offshore olieboringen en niet-duurzame visvangst in het hele noordoolgebied.

  Het Noordpoolgebied¬ redden is één van de grote uitdagingen van onze tijd. Met jouw hulp kunnen we een nieuw tijdperk van internationale samenwerking inzetten als tegengewicht voor kortzichtig eigenbelang. Zo kunnen we deze magische plek veiligstellen voor toekomstige generaties.

  Terug
 • Hoe kan jij helpen?

  Jouw stem telt. Wanneer miljoenen mensen vragen dat Lego zijn banden met Shell verbreekt, kan het speelgoedbedrijf die oproep onmogelijk negeren. Lego vindt de mening van zijn klanten heel belangrijk. Door mee de petitie te ondertekenen, tonen we de kracht van onze massabeweging. Lego heeft vroeger al naar Greenpeace-sympathisanten geluisterd en wil dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien.

  Petities als deze hebben al talloze merken overtuigd om hun beleid te verduurzamen. Dit jaar nog beloofde Adidas na publiekscampagnes van Greenpeace giftige stoffen uit zijn kleding te verwijderen en ook Proctor & Gamble (de producent van onder andere Head & Shoulders) verbond zich tot een beleid van zero-ontbossing na publieke druk.

  Door deze petitie te tekenen, treed je toe tot de Save the Arctic-beweging die de Noordpool wil redden. Naarmate onze beweging groeit, kunnen we meer druk uitoefenen op betrokkenen en beleidsmakers. Samen kunnen we hen vragen om de Noordpool te beschermen en te investeren in duurzame energiebronnen in plaats van vervuilende olieboringen. Maar we staan wel tegenover de rijkste en machtigste bedrijven van de hele wereld natuurlijk. En daarom hebben we jou nodig, en al jouw vrienden.

  Terug

Vraag LEGO banden met Shell te verbreken

Beste Lego,

Iedereen speelt graag met jullie bouwstenen en figuurtjes. Maar jullie hebben een weinig populair speelkameraadje: Shell.

Ik ben enorm teleurgesteld te vernemen dat jullie Shell helpen om hun imago op te poetsen, terwijl dit oliebedrijf de hand wil leggen op de fossiele reserves in het noordpoolgebied. Door mee te bouwen aan het merk "Shell” en dit bedrijf binnen te laten in de speelkamers van onze kinderen, worden jullie medeplichtig aan de vernieling van de Noordpool.

Het noordpoolgebied is één van de laatst bewaarde regio’s op onze planeet. Haar ijsschotsen herbergen een uitzonderlijke biodiversiteit: ijsberen, narwallen, walrussen en talrijke andere soorten. Het is een kwetsbaar ecosysteem dat volledig verwoest zou worden door een olielek.

De Noordpool smelt zienderogen: driekwart van het zomerijs is al verdwenen. Het is tijd om dit alarmsignaal van onze planeet ernstig te nemen en te strijden tegen de opwarming van de aarde. Maar de oliebedrijven, met Shell op kop, blijven doof. Erger nog, ze zien het verdwijnen van het poolijs als een kans om nog meer olie op te pompen en zo dus de klimaatchaos en het smelten van het ijs nog te versnellen…

Ik vraag jullie om resoluut positie in te nemen tegen de vernieling van de Noordpool. Laat jullie merk, synoniem voor schepping en verwondering, niet gebruiken om vernieling en afkeer te legitimeren. Stop jullie samenwerking met Shell!

Vriendelijke groeten,
Een beschermer van de Noordpool