5 tips voor groene feesten

Photo: Greenpeace

De eindejaarsfeesten komen dichterbij. Het ideale moment om plezier te maken, je huis te versieren, een feestmaal te bereiden... We geven je 5 tips on er dit jaar eens "groene" feesten van te maken!

1. Versiering

Waarom niet kiezen voor “huisgemaakte” versiering? Kinderen zijn er dol op! Enkele ideetjes: maak zelf slingers met gerecycleerd papier, ga dennenappels rapen en beschilder ze met ecologische verf, vorm kerstfiguren in zoutdeeg… Het internet bulkt van dit soort tips!

2. Wenskaarten

Je kunt natuurlijk ook je wensen per e-mail verzenden, maar als je toch liever werkt met traditionele kaarten, koop er dan waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat of maak zelf je kaarten met behulp van stukjes stof, servet, gekleurd papier… Aan het werk!

3. Eten en drinken

Ga op zoek naar vergeten seizoengroenten van bij ons! Denk bijvoorbeeld ook aan rapen en pastinaak. Je vindt een hoop recepten op www.evavzw.be Wil je toch een beetje exotisme? Kies dan voor fairtradeproducten. En vind je dat een feestmaal niet kan zonder vlees of vis? Kies duurzame producten. PS: biowijn is heerlijk!

4. Geschenken

Geen feesten zonder cadeautjes! Maar elk jaar breken we ons het hoofd om het ‘juiste’ geschenk te vinden. Enkele tips: surf naar de webshop van Greenpeace of kies voor een fairtradegeschenk van Oxfam bijvoorbeeld. Nog een idee: geef kaarten voor een toneelvoorstelling cadeau. En vergeet vooral niet om je geschenken in te pakken in gerecycleerd papier!

5. Je look

Heb je zoals gewoonlijk niets meer om aan te doen? In plaats van een kledingstuk te kopen dat je maar één keer zult dragen, kun je misschien eens kijken in de kleerkast van je beste vriend of vriendin. Of kies voor tweedehands.