Een bijzondere nalatenschap

Er zijn verschillende manieren om Greenpeace te steunen. Eén daarvan bestaat erin om Greenpeace op te nemen in je testament. Dat is een manier om ons te steunen tijdens het leven en ook erna. Zo besliste ook kunstenares Anne Canneel, die onlangs overleden is.

Een legaat voor Greenpeace Meer weten

Anne Canneel

Anne Canneel was een Brusselse kunstenares. Zij was kunstdocente, en verdiende dus haar inkomen door haar passie met anderen te delen. Twintig jaar al steunde zij de acties van Greenpeace. Haar hele werk en haar beelden geven trouwens enkele van de thema’s weer die wij verdedigen: het behoud van de natuur, de liefde voor de aarde en de materie, dierenwelzijn en vrede.

In juni 2017 nam Anne Canneel contact met ons op met het voorstel om haar werk aan ons na te laten – zij vond dat een uitstekende manier om haar engagement voort te zetten. Haar wil was duidelijk: ze wenste dat haar werken zouden worden verspreid over het publiek en dat de opbrengsten ten goede zouden komen van Greenpeace, zodat onze vereniging haar campagnes kan financieren.

Daarom hebben we beslist om eer te betuigen aan de kunstenares door een verkoop per opbod van haar werken te organiseren. Die veiling van een honderdtal werken zal  plaatshebben op 12 oktober bij Phoenix Auction.

Het is de eerste keer dat wij zo’n verkoop organiseren… Het is een nieuwe manier om ons te steunen. We hopen jullie daar talrijk te mogen begroeten!

 

VERKOOP

Vrijdag 12 oktober 2018 om 19.00 uur

Phoenix Auction - Edisonlaan 5, 1300 Waver - www.phoenix-auction.com

Catalogus online vanaf oktober. Mogelijkheid om te bieden per telefoon (met catalogus op www.phoenix-auction.com) of via www.drouotlive.com

VERNISSAGE

Vrijdag 5 oktober vanaf 18.30 uur

Via voorafgaande inschrijving bij Caroline of Gunter (vóór 28 september)

T: 02 274 02 41 - E: [email protected]

Mogelijkheid om een bod te doen.

TENTOONSTELLING

Vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 18.00 uur

Zondag 7 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

Op afspraak op maandag 8 oktober