Lokale groepen in actie

In België werken we al jaren intens op lokaal niveau. Vrijwilligers hebben zich georganiseerd in verschillende lokale groepen en zetten mee hun schouders onder onze campagnes, bijvoorbeeld voor schone lucht.

Zin om in actie te komen? Neem een kijkje op Greenwire

BRUSSEL

Veel Brusselaars hebben zelf geen wagen maar kreunen onder de uitlaatgassen van honderdduizenden pendelaars die dagelijks onze hoofdstad binnenrijden. Daarom richt Greenpeace Brussel zich tot autobestuurders, bijvoorbeeld met spandoeken aan de tunnels. Ook spreken deze vrijwilligers geregeld mensen aan op straat of achter het stuur, met een petitie voor de gemeenteraadsverkiezingen.

ANTWERPEN

Ook Greenpeace Antwerpen heeft via 11M een petitie lopen voor betere luchtkwaliteit. De leden van deze lokale groep hielpen “Let’s sti(c)k together” organiseren, het slotevenement van maandenlang schoolpoortprotest tegen luchtvervuiling. Ze verkochten ook ‘schone lucht’ aan Antwerpen-Centraal, om voorbijgangers te sensibiliseren. Kom ook in actie voor gezonde lucht in je stad of gemeente. Surf naar www.greenwire.be

LUIK

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zamelt Greenpeace Luik via 11M handtekeningen in voor een betere fietsinfrastructuur en een efficiënter openbaar vervoer. Leden van deze lokale groep nemen ook deel aan een maandelijkse optocht (of ‘critical mass’) om meer aandacht te vragen voor zachte mobiliteit.

LEUVEN

Hier voert de lokale groep campagne tegen de geplande bouw van de Bruulparking, een duur project dat meer auto’s naar de binnenstad zal lokken. Greenpeace Leuven vraagt meer aandacht voor duurzame alternatieven. Ze zetten druk op het stadsbestuur dankzij het petitieplatform 11M en samenwerking met burgerorganisaties als Leuven Bruult.