Het klassement van groene stroomleveranciers

UPDATE 27.06.2016: Dit klassement is gebaseerd op gegevens die dateren van eind 2013. Ondertussen zijn er nieuwe leveranciers op de markt gekomen (Aspiravi Energy, Cociter, Comfort Energy, Energy People, Klinkenberg, Mega en Poweo) en werden andere dan weer overgenomen (lees onze reactie op de overname van Lampiris door Total hier). Sommige cijfers weerspiegelen dus mogelijk niet langer de actuele situatie.
De volgende update van het klassement is gepland voor september 2016. Om op de hoogte te blijven van deze lancering kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief of ons volgen op Facebook en Twitter.

----

Heel wat leveranciers bieden groene stroom aan. Maar waar zit het verschil? Greenpeace wil consumenten helpen bewuste keuzes maken.

In ons klassement zie je duidelijk dat de grote bedrijven, zoals RWE Essent, GDF Suez/Electrabel en EDF-groep/EDF Luminus, het slechtst scoren. Ze blijven kiezen voor fossiele en nucleaire energie. Coöperaties zoals Ecopower scoren het best. Zij kiezen voluit voor hernieuwbare energie.

Het is hoog tijd dat België meer investeert in hernieuwbare energie, zodat we minder afhankelijk worden van kernenergie. Want alleen idioten blijven zich verzetten zich tegen windmolens… Check en deel onze video met je vrienden!