Elegant is een project van Greenfever, een bedrijf dat energieprojecten ontwikkelt van A tot Z. De leverancier Elegant is een van die projecten. Daarnaast ontwikkelde Elegant in 2008 een zonnepark in Veurne en Merksplas, en adviseerden ze bij de uitbreiding van het hoogspanningsnet, zodat de elektriciteit uit diverse WKK-centrales op het Belgische stroomnet kon geïnjecteerd worden.

Productie/aankopen

  • 63% Hernieuwbare energie
  • 0% Waste
  • 0% Aardgas
  • 37% Cocombustion de biomasse
  • 0% Kernenergie

Elegant koopt voornamelijk energie aan uit een centrale waarin biomassa wordt gestookt bij steenkool. Dit heeft een vrij grote invloed op de totale score. De overige aankopen komen voor het grootste deel uit windenergie en verschillende kleinschalige biomassacentrales, die weliswaar binnen de categorie ‘hernieuwbaar’ vallen, maar niet de hoogste score halen (zoals wind of zon). De eigen productie bestaat uit een PV-park van 2,7 MW dat gebouwd is door Greenfever.

Investeringen

  • 100% Power2Gas

Elegant heeft niet echt investeringen lopende. Maar ze zetten wel in op het pilootproject Power2Gas. Met het project willen ze testen of overschot van energie uit windmolens kan opgezet worden in gas dat bruikbaar is voor de industrie. Dit kan belangrijk zijn om in de toekomst een overschot aan energie uit hernieuwbare bronnen ‘op te slaan’ of om te zetten in gas dat bruikbaar is voor andere doeleinden. Het project is klein en heeft dus ook een minimale impact op de score, maar we vinden het wel de moeite waard om dit te vermelden.