De Vlaamse regering keurde enkele dagen geleden de uitbreiding van transportbedrijf Essers in natuurgebied goed. Een waardevol stuk bos wordt zo opgeofferd voor nog meer industriegebied. Greenpeace Limburg blijft niet bij de pakken zitten en nodigt uit om onze natuur te beschermen door een boom, zwam of spechtennest te adopteren.

Essers wil graag uitbreiden. Dat hoeft geen probleem te zijn, er is maar liefst 400ha bedrijfsgrond beschikbaar in en rond Genk. Maar waarom net in de omgeving van Zonhoverheide? Waardevolle bomen en soorten zullen er verdwijnen, maar ook de waterbevoorrading voor het hele gebied komt onder druk te staan.

Blijkbaar ziet de Vlaamse regering door de bomen het bos niet meer, want zij keurde de uitbreiding zo pas goed. Greenpeace Limburg betreurt dit enorm want er is verlies op vele fronten: bomen zorgen voor niet alleen voor biodiversiteit, ze zijn ook een buffer tegen de klimaatopwarming. Maar jij kunt actie ondernemen om deze natuur te redden…

Adopteer een boom!

Natuur is schaars in verstedelijkt Vlaanderen, waar versnippering en lintbebouwing troef is. Met dit adoptieproject voor natuur willen we zelf het heft in handen nemen om onze natuur te beschermen. Al meer dan 300 meters en peters – zowel personen, als organisaties zoals Greenpeace Limburg – adopteerden een stukje natuur. Dit geld zal worden gebruikt om de gerechtskosten te betalen van het beroep bij de Raad van State tegen deze ondoordachte beslissing.

Doe ook mee! Voor slechts 10 euro kun je al een waardevolle eik, zwam of specht adopteren. In ruil krijg je vier keer per jaar een seizoensfoto van je stukje natuurschoon toegestuurd. Gegarandeerd fotogeniek!

Adopteer je eigen stukje natuur