Een dertigtal medestanders van Greenpeace ging vanochtend langs op het hoofdkantoor van Siemens in Beersel. Ze willen verkrijgen dat het bedrijf openlijk afstand neemt van de bouw van een geplande megadam in het hart van het Amazonewoud.

Met een groot spandoek vroegen de activisten het bedrijf om het hart van de Amazone te beschermen, en ze gaven het personeel een plantje met hartvormige bladeren, als verwijzing naar het hart van de Amazone. Zouden veel werknemers van Siemens de boodschap aan de bedrijfstop willen overmaken? We hopen het alvast.

Strijd van de Munduruku

De bouw van stuwdammen in het hart van het Amazonewoud heeft een verschrikkelijke milieu-impact. Daarom moet Siemens, dat al interesse heeft in het project, vandaag verklaren dat het niet zal bijdragen aan de bouw van de dam in São Luiz do Tapajós. Ook het inheemse volk de Munduruku, die aan de oevers van de Tapajós-rivier leven, strijdt al jaren tegen de komst van deze megadam.

Gelijkaardige acties zoals die in Beersel, vonden al plaats in Duitsland en Nederland om Siemens over de kwestie te sensibiliseren. Tot op vandaag heeft het bedrijf zich nog niet publiek uitgesproken over onze eisen en die van de Munduruku.

Zonne- en windenergie

Siemens is marktleider inzake van windenergie, en een belangrijke speler voor zonne-energie. Brazilië heeft een enorm potentieel op dat vlak, en Siemens kan beter investeren in zulke duurzame oplossingen, in de plaats van bij te dragen aan de bouw van megadammen die het Amazonewoud verwoesten en de lokale gemeenschappen treffen.

Bescherm het Amazonewoud

Wil je ook iets doen om het hart van de Amazone te beschermen? Sluit je aan bij de 700.000 mensen die niet willen dat er geraakt wordt aan het kwetsbare ecosysteem en de inheemse gemeenschappen, die al eeuwen in het gebied leven. Hoe?

Stuur een e-mail naar de CEO van Siemens