Danone laat weten dat ze het gebruik van papier van Asia Pulp en Paper (APP) geleidelijk zullen afbouwen. De multinational neemt zich voor om zijn papierbeleid voortaan te baseren op het principe van 'nulontbossing'

 Door APP te dumpen, voegt Danone zich bij de groep van bedrijven die bezorgd zijn over de toekomst van de bossen: Nestle, Kraft, Unilever en Adidas om er enkele te noemen.


Dat is heel goed nieuws dus, en we willen je bedanken voor jouw hulp. De vorige weken hebben we heel wat informatie gepubliceerd over de aanwezigheid van ramin op de terreinen van APP. Ramin is een boom die beschermd is door Cites, de officiële instantie die verantwoordelijk is voor de bedreigde soorten.

Onder druk van cyberactivisten hebben elf bedrijven beslist om te reageren. Alle elf werden ze genoemd in onze campagne. De reacties kwamen van over de hele wereld. National Geographic en Acer zijn bezorgd, Xerox heeft bevestigd dat ze hun aankoopbeleid zullen wijzigen.

Maar natuurlijk is een campagne nog niet gewonnen. Twee bedrijven zijn moeilijker te overtuigen en weigeren om de illegale bewijzen rond het raminhout te erkennen. Het gaat over Barnes and Noble en de Nieuw-Zeelandse retailer Countdown/progressive. Vraag dat ze APP schrappen van hun leverancierslijst.

In ieder geval heeft de reputatie van APP een nieuwe deuk gekregen. Zijn pogingen om zich als een milieubewust bedrijf te profileren, hebben steeds minder succes. Niemand wil de vernietiging van een van de laatste oerbossen op aarde op zijn geweten hebben. Deze ecosystemen zijn van essentieel belang voor de biodiversiteit en het klimaat.

Andere bedrijven moeten ook nog worden overtuigd. We proberen momenteel contact met hen op te nemen. Als de bossen jou ook na aan hart liggen, volg dan zeker het werk van onze Braziliaanse collega's, die zich voor het Amazonewoud inzetten. Jullie steun is belangrijk voor ons.