Toen we eind 2015 de Detox Outdoor campagne lanceerden, hadden we een duidelijk doel voor ogen: Greenpeace-sympathisanten en outdoor liefhebbers verenigen om gevaarlijke  PFKs uit het materiaal van onze favoriete merken halen. Vandaag kunnen we met trots melden dat de PFK-revolutie in de buitensportsector begonnen is. En dit dankzij jou!

via GIPHY

Fabrikant GORE-TEX® bant gevaarlijke PFKs

Gore Fabrics, dat de bekende GORE-TEX® producten maakt en membranen en coatings levert aan outdoor merken als The North Face en Mammut, heeft namelijk beloofd gevaarlijke PFKs uit zijn producten te halen. Tegen eind 2020 nemen ze al een groot deel van hun producten onder handen en tegen eind 2023 zullen ze geen gevaarlijke PFKs meer gebruiken.

Druk van klanten werkt

Honderdduizenden Greenpeace-sympathisanten en outdoor liefhebbers voerden het afgelopen jaar online actie. Wandelaars, trekkers, klimmers en skiërs hielpen tal van activiteiten op te zetten voor de Detox Outdoor actieweek. De outdoor merken voelden de druk en producenten als Paramo, Rotauf en Vaude toonden het goede voorbeeld en beloofden PFKs te bannen.

Vervolgens organiseerden we samen meer dan 150 fantastische activiteiten om The North Face, Mammut, Haglöfs en andere grote merken te vragen ook alle gevaarlijke PFKs uit hun producten te halen. Zij zetten op hun beurt Gore Fabrics onder druk, dat veel van hun waterdichte membranen produceert.

Een welgemeende dankjewel

Jullie waren werkelijk geweldig. Outdoor fanaten, Greenpeace-sympathisanten en vrijwilligers, samen kunnen we de wereld aan. Bedankt voor al jullie steun en inspanningen, deze overwinning is van jullie!