Deze week is nog maar eens gebleken dat boren naar olie op de Noordpool een ongelooflijk slecht idee is. De Kulluk, een boorplatform van Shell, strandde voor het eiland Sitkalidak, nabij het eiland Kodiak in Alaska.

Het oude platform had er deze zomer een erg vruchteloos boorseizoen op zitten en was op de terugweg naar de haven, toen het in ernstige moeilijkheden raakte en vastliep op de kust.

We spoelen terug naar vorige week donderdag. De Kulluk werd uit het noordpoolgebied gesleept door Shells nagelnieuwe boot de Aiviq, maar in de Beringzee kwamen ze in zwaar weer terecht. Het sleeptouw brak en het boorplatform raakte op drift.  

Tegen vrijdag kon de Aiviq opnieuw aan de Kulluk worden gekoppeld, maar liet de motor het afweten op 80 kilometer ten zuiden van Kodiak. Opnieuw dreef het boorplatform weg op een woelige zee.

Zaterdag dan zette de Amerikaanse kustwacht een helikopter in om de bemanning van de Kulluk de evacueren. Op zondag werd het sleeptouw opnieuw bevestigd, maar brak het nog maar eens af. Maandagochtend hing de Kulluk opnieuw aan de Aiviq en werd er koers gezet naar de haven Hobron in Alaska. Tot ‘s avonds het sleeptouw opnieuw knapte en het gevaarte strandde.

shell, kulluk

Olie aan boord

De Kulluk heeft 526.000 liter diesel en 45.000 liter hydraulische vloeistof aan boord, maar er zijn nog geen lekken aangetroffen. Een betrokken reddingswerker klonk wel voorzichtig: “We weten niets over eventuele schade, het is te donker. Het weer is afschuwelijk.”

shell, kulluk

Shell en de Amerikaanse kustwacht bereiden momenteel hun volgende stappen voor, maar de extreme weersomstandigheden bemoeilijken de operatie.

We weten allemaal welke rampzalige gevolgen olielekken in Alaska kunnen hebben.

In 1989 liep de olietanker Exxon Valdez op de klippen bij Bligh Reef en lekte honderdduizenden vaten olie. Een enorme oppervlakte zee en kustlijn kwamen onder een dikke laag aardolie te zitten en duizenden vogels, otters, robben en orka’s stierven. Zelfs vandaag nog zijn de gevolgen voor de regio voelbaar.

Roekeloze farce

Helaas is zo’n incident zoals met de Kulluk niet nieuw voor Shell. Bij boorpogingen in de ijskoude Tsjoektsjenzee en Beaufortzee had de oliemaatschappij bij elke stap in het proces met pech af te rekenen: een gestrand boorschip, motoren die vuur vatten, een onvoldoende bij veiligheidsinspecties en cruciaal materiaal dat als een bierblikje werd samengedrukt. De speurtocht van Shell naar olie in het noordpoolgebied is een dure en roekeloze farce geworden.

Ze maken zich sterk dat ze een noodplan van wereldklasse hebben om met ongelukken in het Arctische gebied om te gaan. Maar met de Kuklluk bewijst Shell nog maar eens dat het niet in staat is om veilig te boren in een van ’s werelds meest afgelegen en extreme gebieden.

In plaats van het Hoge Noorden open te stellen voor oliebedrijven, moeten we elke vorm van industriële ontginning verbieden op deze kwetsbare plek.

Vraag dat president Obama Shells boorvergunning in Alaska opschort

 

- Ben Ayliffe is campaigner bij Greenpeace UK en hoofd van de internationale Noordpoolcampagne