De Volkswagen Groep is de grootste autofabrikant in Europa. De Duitse autobouwer meet zich graag een groen imago aan, maar in de praktijk maakt het bedrijf zijn wagens slechts langzaam zuiniger en verzet het zich fel tegen een sterk Europees klimaatbeleid. Vijf feiten op een rijtje.

1. In 2010 bestond slechts 6 % van zijn wereldwijde verkoop uit de zuinigste modellen

Als je nog eens op een grote advertentie van Volkswagen botst, waarin het Duitste autobedrijf trots uitpakt met zijn groene modellen, weet dan dat het zijn meest efficiënte technologie niet inbouwt in het gros van zijn wagens.

2. Volkswagen spendeert jaarlijks miljoenen euro's aan gelobby tegen strengere milieunormen

De meest invloedrijke lobbygroep waarin de Duitse autobouwer zetelt, is de federatie van autoconstructeurs (ACEA) – één van de machtigste lobbygroepen in Europa. Ze neemt het voortouw in de aanval op strenge normen voor brandstofefficiëntie in Europa. Maar we hebben deze wetten nodig om ons olieverbruik terug te dringen. Als we minder olie verbruiken, stoten we minder uit en is er ook geen nood meer om in onherbergzame gebieden als de Noordpool te drillen.

3. VW voert campagne tegen een nieuwe Europese doelstelling om 30 procent minder CO2 uit te stoten tegen 2020

Meer dan 100 toonaangevende bedrijven (waaronder Google en Unilever) steunen de EU-doelstelling voor 30 procent minder CO2-uitstoot. Het kan de Europese economie nieuw leven inblazen, investeringen in nieuwe technologie opleveren en helpen in de strijd tegen de klimaatverandering. Toch is Volkswagen openlijk gekant tegen deze doelstelling. Het zou leiden tot “de deïndustrialisatie van Europa”, meent het bedrijf. Maar studies van de Europese Commissie tonen aan dat 30 procent tegen 2020 niet alleen haalbaar en betaalbaar is, het is ook nodig om groene jobs te creëren en de Europese energiebevoorrading veilig te stellen.

4. Als grootste autoproducent in Europa heeft Volkswagen ook de grootste klimaatvoetafdruk

Van elke nieuwe vijf auto's die in Europa worden verkocht, behoort één tot de VW-groep. In 2009 stootten de nieuwe auto's van Volkswagen in Europa meer dan 5 miljoen ton CO2 uit, en waren ze goed voor een kwart van het totale olieverbruik en de totale uitstoot van nieuwe Europese wagens. Doordat het zo'n groot bedrijf is, kan Volkwagen een enorme impact hebben op de uitstoot van voertuigen. Vorig jaar deed VW slechts het strikt noodzakelijke om wettelijk in orde te zijn – het verminderde zijn uitstoot met 5 procent – en moet op het vlak van efficiëntie bedrijven als Toyota en BMW laten voorgaan.

5. Volkswagen straft consumenten die zuiniger en milieuvriendelijker auto’s willen door de prijs ervan kunstmatig op te drijven en ze marginaal te houden in zijn aanbod.

Hoewel VW de Blue Motion-technologie heeft ontwikkeld om zijn auto's zuiniger en properder te maken, is ze enkel beschikbaar als een dure optie. Als Blue Motion standaard zou worden ingebouwd in de ganse VW-vloot, zou dat consumenten heel wat geld en olie besparen.

Voor meer info, lees het rapport “De duistere kant van VW”