Damien Dumoulin, een verre neef van de enige echte Don Quijote, heeft een missie. In een verroeste Opel Kadett schuimt hij het land af, om de bevolking te waarschuwen voor de gevaren van windmolens.

Damien Dumoulin wil het levenswerk van zijn beroemde Spaanse voorvader voortzetten. Windmolens,  zegt Damien altijd, zijn slecht voor de gezondheid. De vissen krijgen er vleugels van en de mensen verliezen het bewustzijn (echt waar). De windmolens zijn de bron van alle kwaad! Het zijn regelrechte monsters, waartegen we moeten blijven vechten.

Trek mee ten strijde met Damien Dumoulin, en zijn assistent Sancho Panza (die eigenlijk gewoon Fred heet):

Zoals je al begrepen had, heeft Damien duidelijk een slag van de molen gehad. Alleen idioten verzetten zich tegen windmolens. Kies samen met ons voor betrouwbare groene stroom en investeer zo mee in een duurzame energietoekomst!

image ranking

Met een nieuwe versie van het groene stroomklassement wil Greenpeace consumenten helpen bewuste keuzes maken. Want heel wat leveranciers bieden vandaag groene stroom aan. Maar waar zit het verschil precies?

Uit ons klassement blijkt duidelijk dat de coöperaties, zoals Ecopower, Energie 2030 en Wase Wind, het best scoren. Zij kiezen voluit voor hernieuwbare energie.

De grote leveranciers, zoals GDF Suez/Electrabel, RWE Essent en EDF-groep/EDF Luminus, scoren het slechtst. Zij blijven vooral investeren in fossiele en nucleaire energie.

Het is hoog tijd dat België veel meer investeert in hernieuwbare energie, zodat we minder afhankelijk worden van kernenergie.

Geef het goede signaal en investeer mee in de toekomst: kies voor betrouwbare groene stroom!