+++ UPDATE +++

De autoriteiten hebben zopas beslist dat de Belgische klimaatmars toch niet mag doorgaan in Oostende: door een tekort aan politieagenten kan de veiligheid niet worden gegarandeerd.

We begrijpen dat de stad Oostende in de gegeven omstandigheden niet anders kon dan de manifestatie afgelasten. Maar we vinden het zorgwekkend dat op dit sleutelmoment voor het klimaat het quasi onmogelijk blijkt om in België een vreedzame manifestatie te organiseren.

Ja, wij zijn ontgoocheld. Nee, we laten de moed niet zakken.
Manifestatie of geen manifestatie, wij zullen blijven strijden voor een solidaire en klimaatrechtvaardige wereld.

=================================

Als gevolg van de recente aanslagen en de verhoogde terreurdreiging kan de klimaatmars in Parijs van 29 november niet doorgaan. Een beslissing van de autoriteiten die we begrijpen en respecteren.

Maar je stem laten horen voor een ambitieus en bindend klimaatakkoord, blijft meer dan ooit nodig. Het gaat om de toekomst van onze planeet en al haar bewoners!

Climate Express en de Klimaatcoalitie, waartoe ook Greenpeace behoort, zijn zo snel mogelijk naar een alternatief mobilisatiemoment op zoek gegaan. En dat is gelukt: we spreken af in Oostende, nu zondag 29 november om 12.30 uur op het Zeeheldenplein.

De bedoeling in Oostende is dezelfde als in Parijs: een krachtig signaal geven aan de wereldleiders die elkaar zullen ontmoeten in Parijs. Ze moeten beseffen dat wij, de burgers, een '100% hernieuwbare energie'-toekomst willen.

Meer dan 10.000 Belgen waren bereid om voor de klimaatmars naar Parijs te reizen. Laten we minstens even massaal aanwezig zijn in Oostende voor een grote bijeenkomst op het strand.

Meer informatie op de website van Fiesta Futura.