Bijna tienduizend mensen kwamen in Brussel op straat voor vrede, naar aanleiding van het bezoek van Trump aan de NAVO. Vele duizenden anderen hebben de manifestatie gevolgd op social media. #Resist is een wereldwijde beweging die de Amerikaanse president en zijn regering niet kunnen negeren

Ook Greenpeace nam deel, met de boodschap ‘Make Peace Great Again’. Muren bouwen of enorme wapendeals sluiten, helpen de wereld niet vooruit. Als er één ding 'great' is, dan is het wel vrede.

Samen met de vele burgers en organisaties in de manifestatie, willen we ook waarschuwen voor de wereldwijde opkomst van het populisme. Steeds vaker raken politici verkozen, zoals Trump, die vervolgens beslissingen nemen die ingaan tegen de belangen van mens en planeet, en die de strijd tegen de klimaatopwarming op losse schroeven zetten.

De Amerikaanse regering overweegt uit het Klimaatverdrag van Parijs te stappen, terwijl de klimaatverandering net een gevaar voor de globale veiligheid inhoudt.

Help ons strijden tegen de bedreiging die de regering-Trump vormt voor het klimaat, de vrede en een gezonde samenleving – drie zaken die onlosmakelijk verbonden zijn. Word vandaag sympathisant van Greenpeace en doe een gift.

Ik steun Greenpeace, ik doe een gift

We ontvingen heel wat foto’s en vredesboodschappen voor Trump. Sommige werden direct op Facebook of op een groot scherm tijdens de manifestatie getoond.

Surf naar Facebook en Instagram voor de beste boodschappen en foto’s (of bekijk #PeaceBXL)