Ik heb straf nieuws te melden... Vandaag hebben internationale merken waaronder McDonald’s, Tesco en Iglo ermee ingestemd om een einde te maken aan de uitbreiding van de verwoestende trawlvisserij op kabeljauw in de ongerepte wateren rond de Noordpool.

Dit is fenomenaal! Nooit eerder is een sector opgekomen voor de bescherming van de Noordpool en JIJ hebt dit mogelijk gemaakt. Honderdduizenden mensen over de hele wereld kwamen in actie tegen de verwoestende sleepnetvisserij aan de Noordpool. Het akkoord van vandaag toont hoe we echte verandering kunnen bereiken door samen te werken!Wat betekent dit voor de Noordpool?

Dit is echt een belangrijk moment, want internationale merken zoals McDonald’s, Tesco en Iglo slaan de handen in elkaar met de visserijsector om de verwoesting van de Noordpool tegen te gaan.

Dit betekent dat de bedrijven weigeren te werken met vis van boten die hun zoektocht naar kabeljauw uitbreiden in kwetsbare, voordien met ijs bedekte gebieden in een zone die twee keer zo groot is als Frankrijk. Er geldt nu een moratorium voor één van de meest unieke ecosystemen op aarde, waar kwetsbare dieren, zoals de ijsbeer, de Groenlandse walvis en de Groenlandse haai leven.

Deze zomer trekken we met de Arctic Sunrise naar de Noordpool om erop toe te zien dat de visserijsector zijn engagementen nakomt en ervoor te zorgen dat de Noorse regering dit initiatief van het bedrijfsleven aanvult met wettelijke bescherming.

Help ons en doe een gift.