Goed nieuws: we hebben net vernomen dat de procureur-generaal van de Braziliaanse deelstaat Amapá zich gekeerd heeft tegen de boorplannen van Total en BP bij het Amazonerif. Hij heeft IBAMA, het agentschap dat instaat voor het toekennen van de milieuvergunningen, namelijk gevraagd om dit proces op te schorten.

De procureur verwijt Total en BP onvoldoende duidelijk te zijn over de gevolgen van een mogelijk olielek op het Amazonerif en de kustgebieden. Bovendien wordt er te weinig rekening gehouden met de ecologische waarde van het nog grotendeels onbekende rif en haar bewoners.

Dit is een belangrijke stap die te danken is aan de meer dan 1 miljoen mensen wereldwijd die onze petitie reeds tekenden om te eisen dat Total en BP hun boorplannen opgeven. Nog niet getekend? Doe het nu! We zullen blijven druk zetten totdat deze gevaarlijke projecten definitief van de baan zijn. We laten het Amazonerif niet bedreigen door de nalatigheid van Total en BP. Je kan natuurlijk ook zelf de petitie delen op Facebook of Twitter. Bedankt!

Ik deel de petitie op Facebook

Ik deel de petitie op Twitter