Derde keer, goede keer! Na verschillende annulaties en het succes van de alternatieve mobilisatie #wearemarching op 29 november, trekken we naar Oostende op zondag 6 december.

We spreken af om 12u op de dijk aan het Zeeheldenplein
(op wandelafstand van het treinstation in Oostende)

De mars is een initiatief van Climate Express en de Klimaatcoalitie, waartoe ook Greenpeace behoort. Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel!

Mensenketting

Het wordt een kleurrijke optocht in het teken van positieve alternatieven. Op weg tussen Zeeheldenplein en het Strandplein zullen we de politici tonen wat we precies willen: een ambitieus akkoord, zero uitstoot, 100% hernieuwbare energie, sociale rechtvaardigheid, internationale solidariteit en democratie.

Langs de kustlijn zullen we een mensenketting vormen om de kustlijn te markeren. We willen een klimaatakkoord dat de grenzen van de planeet respecteert zodat Oostende de 'Koningin der Badsteden' kan blijven. De transitie naar een duurzame samenleving is ingezet en we verwachten dat onze politici voor de nodige stroomversnelling zorgen.

We sluiten af met korte en inspirerende speeches, gevolgd door een verrassingsconcert om de kracht van de klimaatbeweging te vieren en te tonen dat dit nog maar het begin is. Als onze ministers in december met een akkoord op zak terug naar huis keren, dan staan wij klaar om hen dit tot de letter (en verder) te doen omzetten in concreet beleid!

Programma

12u15 - 13u00: aankomst & verzamelen op het Zeeheldenplein

13u00 - 14u30: mars van Zeeheldenplein naar Strandplein, langs de dijk

14u30 - 15u30: mensenketting op het strand

15u30 -16u30: speeches en verrassingsoptreden