Zondag 7 oktober mobiliseren we samen voor gezondere lucht, dankzij twee fantastische burgerinitiatieven - Filter-Café-Filtré en Bruxsel’Air - en met de steun van Greenpeace. Kunnen we ook op jou rekenen?Vanaf 11 uur start in Vlaanderen de actie ‘Het is 5 n’A12’. Onder leiding van Filter-Café-Filtré zullen mensen van een tiental organisaties zich met de fiets begeven op de A12 tussen Antwerpen en Brussel, in de richting van het Jubelpark in Brussel. Daar voegen ze zich bij het evenement Révolution’Air, een festival voor groot en klein, bedoeld om een betere luchtkwaliteit te eisen en georganiseerd door het collectief van Bruxsel’Air. Op het programma van dit festival, dat start om 13 uur, staan gratis optredens, speeches, spelletjes voor jong en oud, en standjes met eten en drinken.

Als de fietsers van de A12 aankomen in het Jubelpark, overhandigen we samen ballonnen met schone lucht aan onze beleidsmakers.

Boodschap aan de politici

Deze leuke activiteiten voor het hele gezin hebben één duidelijke boodschap van duizenden burgers en organisaties: we willen propere lucht die ons niet ziek maakt. Als we massaal aanwezig zijn, kunnen burgemeesters, parlementsleden en ministers ons niet langer negeren, en moeten ze in actie komen.

Sluit je stem aan bij het indrukwekkende burgerprotest, en wees erbij op 7 oktober!