Maya is droevig. Als kindervriend vindt ze het vreselijk dat haar beeld gebruikt wordt voor producten die helemaal niet goed zijn voor kinderen.

Wil jij Maya helpen haar glimlach terug te vinden? Eis dat Studio 100 opkomt voor de gezondheid van onze kinderen.

Studio 100 is de licentiehouder van Maya, maar ook van Plop, Samson en K3. Al deze ‘kindervrienden’ worden gebruikt om charcuterie te promoten die te veel zout, ongezonde vetten en nitrieten bevat.

Er zijn veel gezondheidsproblemen verbonden aan de overconsumptie van charcuterie. Wie er te veel van eet, loopt meer risico op nierproblemen, overgewicht, darmkanker en hart- en vaatziekten. De Wereldgezondheidsorganisatie classificeert  charcuterie zelfs als ‘kankerverwekkend voor de mens’. Gezondheidsexperts raden daarom aan om de consumptie van charcuterie zoveel mogelijk te vermijden.

Begrijp je nu waarom Maya droevig is en wil je haar graag helpen? Dat kan! Door Studio 100 te vragen om de charcuterie die op dit moment in de rekken ligt te vervangen door gezonde vegetarische alternatieven of door vlees dat afkomstig is uit lokale en ecologische landbouw.

Samen kunnen we Studio 100 aanzetten tot actie. En wij vangen twee vliegen in één klap: onze kinderen eten gezonder en Maya kan opnieuw glimlachen.  

Ik doe mee

Wil je meer weten over charcuterie? Lees hier ons volledig rapport.

Ps: Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (WHO) heeft bewerkt vlees geclassificeerd als kankerverwekkend voor de mens, in dezelfde categorie als roken en asbest. Dat betekent echter niet dat ze even gevaarlijk zijn.