Je hebt het misschien gezien: er circuleert op Facebook een krasspel van Brico. En wat kan je winnen? Een kanker, wie weet…

Natuurlijk gaat het niet om een echte advertentie van Brico, maar om een actie van Greenpeace. We willen mensen die op het krasspel klikken, duidelijk maken dat hun gezondheid geen spelletje is.

Waarom blijft Brico als grootste doe-het-zelfketen van het land schadelijke pesticiden met glyfosaat verkopen? Die stof is waarschijnlijk kankerverwekkend volgens experts van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Speel mee

Heb je het bericht nog niet zien passeren? Surf naar http://www.brico-voordekankers.be/kras-en-win/ en je belandt op dezelfde pagina van de mensen die hebben “gekrast”.

Er valt niets te winnen, behalve meer uitleg over onze campagne: Brico moet onmiddellijk stoppen met de verkoop van producten die glyfosaat bevatten, zoals Roundup en Weedol. Niet alleen onze gezondheid staat op het spel, want glyfosaat is ook bewezen schadelijk voor het milieu.

In Duitsland, Nederland en Oostenrijk hebben verschillende grote winkelketens deze onkruidverdelgers al uit de rekken genomen. In België moedigt Greenpeace marktleider Brico aan om een voorbeeld te zijn voor de andere doe-het-zelfketens. Zo moeilijk kan dat niet zijn, als je weet dat zijn Nederlandse zusterbedrijf Praxis glyfosaat in maart 2015 uit de handel heeft genomen. Bovendien bestaan er genoeg onschadelijke alternatieven om van onkruid af te geraken.

Vind je ook dat Brico dit vergif niet langer mag verkopen?

Ga naar http://www.brico-voordekankers.be/kras-en-win/, laat je gegevens achter en wij zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van het vervolg!