Vorige week maandag gaven we het startsein van de mediacampagne ‘Hoelang verkoopt Brico die wapens nog?’ Bedoeling van deze campagne is om Brico, als marktleider, ertoe aan te zetten schadelijke pesticiden uit de rekken te halen.

Het beeld met de baby en de pesticidespuit verspreidt zich intussen wijd en zijd, ondanks het feit dat verschillende adverteerders het niet wilden publiceren.

  • Het begon met een advertentie in Het Nieuwsblad vorige week maandag (5 december).

  • De dag erna werd onze prachtige baby nationaal verspreid in de gratis krant Metro.

  • Sinds vorige week donderdag valt het beeld ook te bewonderen op grote ledschermen in en rond Brussel.

  • Vorige zaterdag (10 december) deed Brico een grote kerstboomactie. Zo’n promotie lokt veel klanten, maar jammer genoeg voor hen passeerden wij die dag ook met onze advertentie langs verschillende grote Brico-winkels in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

  • Sinds gisteren loopt onze radiospot over de verkoop van glyfosaat in doe-het-zelfwinkels op onder andere Radio 1. Luister zelf:

Behalve een reactie in Het Nieuwsblad vorige week hebben we nog niets gehoord van Brico. Deze week hebben lokale groepen de baby-posters ook opgehangen in verschillende grote steden (Gent, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Brussel, Namen en Luik), net als in Herfelinge en rond de hoofdzetel van Brico. In deze laatste locaties waren de affiches gericht aan de CEO van Brico Belgium, Dieter Struye. Hij heeft de macht om glyfosaat te bannen, en we verwachten dat hij nu eindelijk zijn verantwoordelijkheid neemt.

 

Update: om de Brico-directeur daaraan te herinneren, had Greenpeace donderdag (15 december), bij de aanvang van een feestelijk eindejaarsevenement voor de doe-het-zelfsector, een boodschap: Hey Dieter! Waar wacht je op?

We hebben nog veel meer in petto, en jij kan ons helpen! Zet mee druk op Brico en zijn CEO door het beeld te verspreiden via Facebook en Twitter.

  Op Facebook  

 

  Op Twitter