Dankzij jullie hebben we in Europa een miljoen handtekeningen ingezameld tegen glyfosaat. Bedankt daarvoor! De Europese Commissie moet nu verplicht rekening houden met ons verzoek.

Het is duidelijk onze bedoeling om glyfosaat in Europa uit te schakelen en te evolueren naar een milieuvriendelijker landbouw. Maro heeft bijvoorbeeld haar kinderen grootgebracht op een boerderij in Griekenland, waar zij al meer dan 37 jaar de grond bewerkt en groente en fruit kweekt met respect voor de natuur. Zij levert “de sappigste vijgen van heel Griekenland” zonder chemische producten, want zij weigert “de bodem te besmetten met pesticiden als glyfosaat”.

Samen met haar zoon Alexis runt zij met succes een moderne ecologische boerderij.

Kijk maar naar de video waarin Maro uitlegt hoe zij zich inzet voor de ecologische landbouw en glyfosaat afwijst.

Gezonde voeding begint met een gezonde landbouw. Kortom, we hebben meer landbouwers zoals Maro nodig en minder of geen producenten van pesticiden zoals Monsanto.

Glyfosaat is de meest gebruikte onkruidverdelger ter wereld en het belangrijkste bestanddeel van Roundup van Monsanto. De negatieve gevolgen van pesticiden voor het milieu zijn welbekend. Onlangs is glyfosaat door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie omschreven als mogelijk kankerverwekkend.

Europa moet dit jaar beslissen of het de vergunning voor glyfosaat al dan niet zal verlengen. Laten we ervoor zorgen dat de Europese Unie de belangen van de burgers laat primeren op de winst van Monsanto en dat zij voorgoed het gebruik van gevaarlijke chemische stoffen als glyfosaat zal verbieden.