Rock the Ring Contest: verbeelding versus verbreding

Neem deel aan onze wedstrijd

Nieuwsartikel - 17 mei, 2011
Greenpeace organiseert in het kader van zijn campagne tegen de verbreding van de Brusselse ring een wedstrijd voor creatieve en rebelse geesten, de “Rock the Ring Contest”. Nog tot 16 augustus kan je een concept indienen. De beste ideeën worden voorgesteld tijdens ons festival Rock the Ring op 11 september. Waar wacht je nog op?

Neem deel aan onze Rock the Ring wedstrijd!

De Vlaamse plannen voor de Ring betekenen slecht nieuws voor het klimaat en de leefbaarheid in de Brusselse regio. Bovendien zullen ze de fileproblemen niet oplossen. Dus houden we ons klaar om tussenbeide te komen als de bulldozers met de werkzaamheden zouden starten.

Hoe bereiden we ons voor? Door ideeën te verzamelen. Gebruik je fantasie voor het algemeen belang, namelijk voor een meer doordachte mobiliteit voor Brussel en omgeving. Wie weet kan Greenpeace dan jouw tekening, slogan, machine gebruiken voor een van zijn acties.

Categorieën

De Rock the Ring Contest telt drie categorieën. De categorie Verbeelding is voor beelden of grafische ontwerpen, Mechaniek voor constructies en ingenieuze machines en Performance slaat op iedereen die zijn of haar lichaam in de strijd werpt.

Jury

De selectie van de projecten zal in twee fasen gebeuren. Een jury maakt een eerste keuze uit alle inzendingen. Deze projecten zullen voorgesteld worden op onze website, waarna iedereen tussen 20 en 26 augustus kan stemmen op zijn of haar favoriete idee. De winnaars zullen worden onthuld tijdens het festival Rock the Ring, een gezellige mobilisatie tegen de verbreding van de Brusselse ring op 11 september.

Deadline

Een project indienen kan tot dinsdag 16 augustus 2011, via . Bekijk ook het volledige wedstrijdreglement.

Meer details volgen binnenkort. Hou de site Rock the Ring goed in de gaten.


Onderwerpen