VW verziekt klimaat met nieuwe Golf

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 5 september, 2012
Bij de voorstelling van de nieuwe Volkswagen Golf 7, hebben onze activisten geprotesteerd tegen het gebrek aan klimaatambitie van de Duitse autobouwer. Zowel voor de consument als voor het klimaat voldoet de nieuwe Golf 7-reeks niet aan de verwachtingen.

De nieuwe Golfs die binnenkort in omloop komen, zullen 150 miljoen ton CO2 in de lucht blazen. Dat is evenveel als de jaarlijkse uitstoot van België. VW had dat met één derde kunnen verminderen, als het de bestaande techonologie voor brandstofefficiëntie consequent had toegepast. Greenpeace heeft VW zelfs de pap in de mond gegeven met een rapport waarin we met bestaande technologie stapsgewijs een drieliter-Golf bouwen. Maar in plaats daarvan negeert VW opnieuw zijn klimaatverantwoordelijkheid.

Zowel voor de consument als voor het klimaat voldoet de nieuwe Volkswagen, Golf 7-reeks niet aan de verwachtingen.


Technologie bestaat

Het is niet de eerste keer dat VW het nalaat om de beste brandstofbesparende technologie standaard in te bouwen. VW verkoopt zijn zuinigste modellen voor een onredelijke meerprijs, terwijl de best verkopende basismodellen het zonder deze technologie moeten stellen. Maar zelfs het meest zuinige model uit de Golf 7-reeks verbruikt slechts 0,4 liter minder dan de meest efficiënte benzineversie van de Golf 6. De Golf is het best verkopende model van VW. Daarmee hadden ze de toon kunnen zetten wat betreft brandstofbesparende technologie. Maar de Golf kan dit niet waarmaken en dat is simpelweg onvoldoende voor een bedrijf dat zich profileert als hoogtechnologisch en met aandacht voor het milieu.

Doe mee met de fotopetitie

Nu we dit jaar de ijskappen dramatisch zien smelten, moeten autobouwers, als VW, er alles aan doen om hun technologische knowhow volledig beschikbaar te maken voor het grote publiek en zich achter sterke klimaatdoelstellingen te scharen. Greenpeace zal VW daar blijvend over aanspreken tot ze hun claim als klimaatleider ook echt omzetten in daden. De campagne gaat daarom onverminderd voort. Op vwdarkside.com kan je via de fotopetitie mee VW onder druk zetten.

Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.