'The dark side' van Volkswagen

3 reacties
Nieuwsartikel - 28 juni, 2011
Met een parodie op een veelgeprezen Star Wars-reclamespot van Volkswagen (VW), klaagt Greenpeace het onverantwoordelijke milieubeleid van de Duitse autoconstructeur aan. We willen dat VW zijn groene beloften nakomt en voldoet aan de verwachtingen van duizenden bestuurders. Ook op het internet is de strijd tegen de 'Dark Side' van VW begonnen. Ook jij kan je aansluiten bij de rebellie op www.vwdarkside.com

Met een op de vijf verkochte wagens, is de Volkswagen Groep de belangrijkste speler in Europa. De autoconstructeur heeft ambities om de nummer één op wereldvlak te worden tegen 2018. Ook zegt de Duitse wagenbouwer de 'groenste' te willen worden. Toch hinkt Volkswagen achterop wat betreft het verbruik van zijn auto's. De groep heeft technologieën die brandstof besparen (het Blue Motion pakket) ontwikkeld, maar deze worden niet breed beschikbaar gesteld.

Het grootste deel van de voertuigen van de Groep behoren vandaag tot de meest vervuilende van Europa. In 2010 was Blue Motion goed voor amper 6 procent van de verkoop. Volkswagen benadeelt de consumenten die zo'n zuinig model willen kopen door de prijzen kunstmatig hoog te houden en ze geen volwaardige plek te geven in het totale aanbod.

Groen imago spat uit elkaar

Het groene imago dat VW zich aanmeet, spat uiteen als je weet dat het bedrijf een van de drijvende krachten achter de lobby tegen de invoering van de Europese uitstootnorm voor auto's was. Ook in andere continenten probeerde de groep ambitieuzere normen tegen te houden. Het bedrijf verzet zich bovendien ook tegen een ambitieuzere klimaatdoelstelling voor Europa – 30 procent minder uitstoot van broeikasgassen in plaats van de huidige 20. Nochtans is deze stap nodig om een duurzame toekomst voor de Europese economie te garanderen én ervoor te zorgen dat het klimaat niet ontspoort.

Het VW-spotje dat Greenpeace onder handen nam, is een van de meest bekeken filmpjes op het internet. In totaal werd het bewuste clipje niet minder dan 40 miljoen keer bekeken. In 'remake' van Greenpeace duiken een paar jonge Star Wars-fans uit de cast van 'Billy Elliot- The Musical' op. De special effects werden gemaakt door voormalige Oscarwinnaars uit Hollywood.

Je kan het filmpje bekijken op www.vwdarkside.com. Als ook jij VW wilt overtuigen om de 'dark side' te verlaten, surf dan snel naar deze site. Vergeet ook zeker niet door te sturen naar je vrienden.

Meer info:

www.vwdarkside.com

Lees hier het volledige rapport 'De duistere zijde van Volkswagen'.

Volkswagen - Vraag & antwoord

Onderwerpen
3 reacties Reageren

Greenpeace Belgium zegt:

Beste Julie,

Bedankt voor je reactie. Volkswagen is uiteraard wereldwijd actief, en dat geldt ook voor onze campagne. Maar zelfs de goede...

Geplaatst 11 juli, 2011 om 14:32 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

Tyrr Vangeel zegt:

Ik ken greenpeace beweegredenen niet, maar ik vind Greenwashing al een heel goeie.
het is niet dat je het minst erge bent, dat je daar over hoef...

Geplaatst 28 juni, 2011 om 16:45 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

Julie3007 zegt:

Hoe verklaren jullie dan de cijfers van Febiac van 2010 die tonen dat de gemiddelde CO2 uitstoot van VW op het laagste niveau staat van alle ingevoerd...

Geplaatst 28 juni, 2011 om 13:44 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

1 - 3 van 3 resultaten.

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.