Barbie, het is uit! (Update)

1 reactie
Nieuwsartikel - 7 juni, 2011
De geruchten zijn dan toch waar. Ken heeft Barbie gedumpt. Hij pikt het niet dat ze betrokken is bij ontbossing van het Indonesische regenwoud. Terwijl de habitat van de laatste Sumatraanse tijger snel slinkt, steelt Barbie de show. Maar is dit het definitieve einde van 's werelds beroemdste glamourkoppel?

 

Update: Amper twee dagen nadat Ken Barbie de bons gaf, bekeken wereldwijd al meer dan een half miljoen mensen zijn videoboodschap. De CEO van Mattel ontving al 150.000 mails met de vraag om verantwoordelijkheid op te nemen.

Greenpeace bracht het schandaal aan het licht. Indonesië is een dicht bebost land, maar nergens gaat het regenwoud zo snel verloren als hier. Een deel van de bossen wordt vernietigd om verpakkingsmateriaal te maken. Greenpeace liet de verpakkingen van de bekendste speelgoedpoppen ter wereld analyseren door een gerenommeerde expert. Het lijdt geen twijfel: Barbie is erbij betrokken.

Haar fabrikant Mattel gebruikt materialen van Asia Pulp and Paper (APP), de papiertak van de Indonesische groep Sinar Mas. Deze laatste is berucht voor het vernietigen van regenwoud voor zijn papierfabrieken. Ontbossing heeft zware gevolgen voor de lokale gemeenschappen, de biodiversiteit en het klimaat.

Kens reactie op de onthulling over Barbie is begrijpelijk. Maar misschien hoop je dat ze het zo snel mogelijk kunnen goedmaken? Schrijf naar de CEO van Mattel en vraag hem om alle banden te verbreken met APP en andere actoren achter de ontbossing in Indonesië.

Bekijk hier Kens reactie

Onderwerpen
1 reactie Reageren

blikkedoos1 zegt:

STOPPEN MET DIE HANDEL!!!!!!!

Geplaatst 14 juni, 2011 om 13:54 Misbruik melden Reageer

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.