Donderdag 8 november 2007: het bedrijf Duta Palma kijkt toe

Pagina - 19 november, 2007

Veerle versleurt zandzakken naar de dammen in het Forest Defenders Camp in Indonesië

Gisteren was de laatstedag dat ik meewerkte aan de dammen. Het was een hete dag: detemperatuur steeg tot boven de 40 graden. Niemand is in dergelijkweer in staat om nog heel veel te doen. We zijn ondertussen aan debouw van de vierde dam begonnen. Het kanaal waar we deze dam bouwenis vrij breed, dus er is veel werk aan. De experts uit Kalimantan -Kris, Kitso, Sahara en Rogat - zijn vertrokken. Ook al hebben weondertussen wat ervaring met het bouwen van dammen, voelen we tochdat het tempo achteruit gaat. Gelukkig hebben we nog altijd de steunvan de lokale gemeenschap hier en komen er elke dag nog mensenhelpen.

Suri, de verpleegster, en ik waren de afgelopen dagende enige vrouwen op de 'werf'. Vooral de mannen van de lokalegemeenschap hier voelden zich daar in het begin wat onwennig bij dateen vrouw mee zandzakken op haar rug draagt en giechelden 'missVerlie' achter mijn rug. Maar ook zij wennen er wel aan.

Vorigeweek zaterdag ging in de regio het gerucht de ronde dat het bedrijfDuta Palma een aantal arbeiders had opgetrommeld om onze dammen tevernietigen. Heel wat arbeiders komen niet uit de regio zelf, maaruit Medan, omdat dit goedkopere werkkrachten zijn. Gezien we opzaterdag met heel wat medewerkers op het terrein aanwezig waren,durfden de arbeiders blijkbaar niet in te grijpen. Wij hebben inieder geval hier zelf niets van gemerkt. Maar twee dagen geledenkwamen een paar vertegenwoordigers van het bedrijf foto's nemen vanonze dammen. De spanning steeg wat, maar verder geen actie meer. Duswij bouwen voort!

Onderwerpen