Noodkreet om het Amazonewoud te redden

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 30 november, 2011
Als de nieuwe Braziliaanse boswetgeving niet wordt herzien, zal de ontbossing opnieuw pieken. Daarom gingen activisten Greenpeace dinsdag en woensdag langs bij de Braziliaanse ambassade in verschillende landen. Ook in België wachtte een delegatie op consul Luciano Macieira.

In Groot-Brittannië, Italië, Zweden, Finland en dus ook België slaakten de actievoerders een noodkreet: leg de grootste groene long op aarde niet op het hakblok. Via de ambassades werd deze boodschap gericht aan de Braziliaanse president, Dilma Rousseff.

 

Na stemming in de Braziliaanse senaat is Rousseff de enige die nog kan verhinderen dat de hervorming van de boswet ertoe zal leiden dat grote stukken woud moeten wijken voor de landbouwindustrie.

 

Als de Brazilaanse president het licht op groen zet voor de nieuwe boswet, gaat ze door de knieën voor de machtige landbouwlobby en legt ze de mening van 80 procent van de Brazilianen naast zich neer. Dinsdag werden er in Brasilia 2 miljoen handtekeningen overhandigd aan minister Gilberto Carvalho. Tweeduizend mensen kwamen op straat om te protesteren.

Ontbossing is rampzalig voor de biodiversiteit maar ook voor het klimaat. Het zou erg ongelukkig zijn als Brazilië een stap achteruit zet terwijl de klimaatonderhandelingen in Durban op gang komen.

>> Lees onze pagina's over de VN-klimaattop in Durban

Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.