Burger King lust geen palmolie van Sinar Mas meer

Nieuwsartikel - 6 september, 2010
De Amerikaanse fastfoodketen Burger King heeft verklaard geen palmolie meer te zullen kopen van Sinar Mas, de grootste palmolieproducent van Indonesië en een van de belangrijkste drijfveren achter de massale ontbossing in het land.

Burger King is niet langer "Cutter King".

Dit goede nieuws komt er nadat Sinar Mas zich op 10 augustus had vrijgepleit van de beschuldigingen van ontbossing. De palmolieproducent verheugde zich toen over de conclusies van een audit die het bedrijf had besteld bij twee internationale auditkantoren, Control Union Certification en BSI Group, om te onderzoeken of de beschuldigingen van Greenpeace klopten.

Maar die audit blijkt toch niet voldoende door te wegen: Burger King heeft aangegeven dat het document activiteiten aan het licht heeft gebracht die indruisen tegen zijn verbintenissen op het vlak van verantwoord ondernemen.

“Wij menen dat het rapport redenen tot bezorgdheid oplevert in verband met bepaalde praktijken van Sinar Mas bij de productie van palmolie en over de impact van het bedrijf op het woud”, schreef Burger King op zijn Facebook-pagina. Daardoor zullen dus 176 restaurants van de keten van leverancier veranderen.

Hiermee volgt Burger King het voorbeeld van bedrijven als Nestlé en Unilever, die eerder al hun contract met Sinar Mas opzegden omwille van de verantwoordelijkheid van Sinar Mas voor de ontbossing in Indonesië.

Onderwerpen