Spectaculaire actie voor het klimaat op Zwitserse gletsjer

Nieuwsartikel - 26 augustus, 2009
50 Greenpeaceactievoerders, waaronder twee Belgen, hebben de grootste eis voor het klimaat aller tijden op de Gornergletsjer in Zwitserland aangebracht : "Our climate – your decision".

50 actievoerders hebben op de Gornergletsjer in Zwitserland in de grootste eis voor het klimaat aller tijden aangebracht.

De boodschap is gericht aan alle staatshoofden om te eisen dat ze eindelijk hun verantwoordelijkheid opnemen om het wereldwijde klimaat te redden. Greenpeace roept de Zwitserse Federale Raad, die op 26 augustus over de Zwitserse klimaatdoelstellingen samenkomt, op om geloofwaardig voorbereidend werk te verrichten met het oog op de klimaattop in Kopenhagen in december. Greenpeace ijvert er voor dat de rijke landen hun CO2-uitstoot met 40% verminderen tegen 2020 en investeren in een klimaatfonds om de oerbossen te beschermen.

Greenpeace heeft een klimaatactiekamp opgetrokken op de Gornergletsjer aandacht te vragen voor om de gevaarlijke gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering en de noodzaak om dringend actie te ondernemen. Recente wetenschappelijke studies tonen aan dat de opwarming van de aarde veel sneller en erger zal zijn dan oorspronkelijk werd gedacht. Als Alpenland wordt Zwitserland uitzonderlijk getroffen en het smelten is een daarvan een indrukwekkend bewijs. Greenpeace vraagt dat alle staatshoofden onmiddellijk en kordaat ingrijpen.

Onderwerpen