Green my Apple wint de Webby Award en Steve Jobs belooft een groenere Apple

Nieuwsartikel - 3 mei, 2007
De 'Green my Apple'-website van Greenpeace wint de prestigieuze Webby Award. Steve Jobs reageert en belooft werk te maken van het verwijderen van giftige stoffen uit Apple producten.

De website www.greenmyapple.org heeft de Webby Award voor de beste site gewonnen in de categorie activisme. Maar liefst 8.000 inzendingen uit 60 verschillende landen streden om deeer. De jury die Greenpeace tot winnaar heeft uitgeroepen bestond uit:David Bowie, Jamie Oliver, The Body Shop president Anita Roddick,Harvey Weinstein, Matt Groening, Internet co-inventor Vinton Cerf,RealNetworks CEO Rob Glaser, and R/GA CEO Bob Greenberg.

Vlaknadat 'Green my Apple' tot winnaar was uitgeroepen, legde Steve Jobs, detopman van Apple, een verklaring af. Ook op de homepage van de Apple website wordt de groenere Appel aangekondigd en staat de verklaring van Jobs te lezen. Hiermee is een eerste echte stap gezet in de richting van een groenereApple, iets waar Apple-fans over de hele wereld om vragen.

Zowel de openheid van Apple over hun milieubeleid, als de geleidelijkeafschaffing van de gevaarlijkste chemicaliën zoals broomhoudendevlamvertragers en PVC uit de producten voor 2008 betekenen een werkelijke vooruitgang. Apple zal met deze maatregelen ongetwijfeld stijgen in onze ranking in de volgende editie van de 'Guide to greener electronics'.

Meer informatie over de Webby Award is te vinden op:

www.webbyawards.com

De verklaring van Steve Jobs, CEO van Apple, is te lezen op:

www.apple.com/hotnews/agreenerapple