Indonesië wereldkampioen ontbossing

Nieuwsartikel - 2 mei, 2007
In de volgende editie van het Guiness Book of Records wordt Indonesië vermeld met het wereldrecord van de snelste ontbossing ter wereld.

Een Indonesische arbeider zit bovenop een stapel ruw, ongemerkt hout

Greenpeace Indonesië heeft dit betreurenswaardige record in maart 2007 bij Guiness World Records opgegeven. Uit de laatste cijfers van de verenigde naties bleek dat Indonesië 300 voetbalvelden per uur verwoest. Al 72 procent van het oorspronkelijke intacte oerwoud is verdwenen en de laatste wouden staan nu op het spel.

Nationale schande voor Indonesië

Guiness World Records, de autoriteit op het gebied van wereldrecords, heeft bevestigd dat dit record wordt opgenomen in de aankomende editie die in september dit jaar uitkomt. "Het is een nationale schande voor Indonesië dat we ons op deze manier onderscheiden in het Guiness Book of Records," zegt Hapsoro, bossencampaigner bij Greenpeace Indonesië. Meer dan 90% van het Indonesische hout wordt illegaal gekapt.

Greenpeace roept de Indonesische overheid op om de verwoesting van de laatste oerbossen van Azië te stoppen door een moratorium (tijdelijke opschorting) in te stellen op de houtkap. 

Onderwerpen