“Rouwstoet” voor steenkool op 1 maart

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 24 februari, 2011
Sinds juni kunnen jullie aan banken vragen om niet langer miljarden euro's in klimaatverandering te pompen. Het gaat om een petitie van Netwerk Vlaanderen, met de steun van andere milieuorganisaties zoals Greenpeace. Volgende week trekken we met een rouwstoet naar de betrokken banken om de handtekeningen plechtig te overhandigen.

Steenkoolcentrale in Polen

Bijna een jaar geleden publiceerde Netwerk Vlaanderen het rapport “Bankiers op hete kolen”. Daaruit bleek dat banken als BNP Paribas, KBC, Dexia, Citibank, Deutsche Bank, ING en AXA de voorbije twee jaar samen minstens 25 miljard euro investeerden in klimaatschadelijke activiteiten zoals nieuwe steenkoolcentrales, olie uit teerzand of kaalkap van regenwoud. Ook Greenpeace schreef mee aan de studie.

Nu organiseren Netwerk Vlaanderen en de milieuorganisaties op 1 maart een plechtige uitvaartdienst voor steenkool. Als laatste eerbetoon houdt de rouwstoet halt bij het Brusselse kantoor van enkele bankiers die steenkool door dik en dun steunden. Een uitgebreid rouwregister wordt daarbij aan hen overhandigd.

Je kan nog tot 1 maart het rouwregister (de petitie) tekenen.

Wil je er zelf bij zijn? Alle informatie vind je in de uitnodiging.

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.