Op 12 oktober vindt de eerste veiling plaats ten voordele van onze organisatie. Het betreft de werken van de kunstenares Anne Canneel. Kort voor haar overlijden besliste ze om haar werk aan ons na te laten.

Anne Canneel

Anne Canneel was een kunstenares uit Brussel. Zij was ook kunstdocente, en verdiende dus haar inkomen door haar passie met anderen te delen.

Twintig jaar al steunde zij de acties van Greenpeace. Haar hele werk en haar beelden geven trouwens enkele van de thema’s weer die wij verdedigen: het behoud van de natuur, de liefde voor de aarde, dierenwelzijn en vrede.

In juni 2017 nam Anne Canneel contact met ons op met het voorstel om haar werk aan ons na te laten - zij vond dat een uitstekende manier om haar engagement voor te zetten.

Haar wil was duidelijk: ze wenste dat haar werken zouden worden verspreid over het publiek en dat de opbrengsten ten goede zouden komen van Greenpeace. We hebben beslist om eer te betuigen aan de kunstenares door een verkoop per opbod van haar werken te organiseren.

Meer over de verkoop

De verkoop vindt plaats op 12 oktober 2018 om 19.00 uur.

Adres: Phoenix Auction, Edisonlaan 5, 1300 Waver.

De volledige catalogus kan u hier raadplegen.
Mogelijkheid om te bieden per telefoon op www.phoenix-auction.com of op www.drouotlive.com

Haar werk is ook tentoongesteld, op hetzelfde adres als hierboven, van 5 oktober tot 7 oktober (open op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur). Op afspraak op maandag 8 oktober van 16.00 tot 18.00 uur.

Het is de eerste keer dat wij zo’n verkoop organiseren… Het is een nieuwe manier om ons te steunen. We hopen jullie daar talrijk te mogen begroeten!

Vragen?

Contacteer Diane Rosendor per telefoon (02 274 19 44) of per .

Een legaat voor Greenpeace

Net als Anne Canneel beslissen steeds meer mensen om hun volledige vermogen of een deel ervan na te laten aan Greenpeace, nadat ze zich hebben verzekerd van de welstand van hun naasten. De nieuwe wet van 1 september 2018 biedt iedereen in dit opzicht een grotere vrijheid om over zijn vermogen te beschikken. Voor mensen zonder kinderen die een derde bijzonder willen bevoordelen, biedt het duolegaat een heel interessant belastingvoordeel voor alle partijen.

Meer weten? Bestel onze informatiebrochure.