Het schooljaar is opnieuw begonnen. Binnenkort trekken we weer onze dikke jassen aan. De hittegolf van de voorbije maanden is definitief voorbij. Maar met de verandering van het klimaat zullen we zulke periodes van extreme hitte steeds vaker meemaken. Dit toont opnieuw dat we dringend werk moeten maken om klimaatverandering te bestrijden.

Onze vrijwilligers waren de hele zomer actief. Op festivals hebben ze bijvoorbeeld festivalgangers geïnformeerd over de klimaatverandering. Ze hebben ook de energietransitie gesteund door vorige week mee te stappen tijdens de Walk off Tihange. En ze stoppen niet: in de komende maanden organiseren ze nog een reeks evenementen met als hoogtepunt de klimaatmars op zondag 2 december.

De thema’s waarrond onze vrijwilligers werken, zijn heel divers: verbetering van de luchtkwaliteit, vermindering van de vleesconsumptie, divestment… Allemaal thema’s die  een rechtstreekse impact hebben op het klimaat.

Het recente ontslag van de Franse minister Nicolas Hulot toont dat echte verandering enkel zal plaatsvinden als we ons massaal hiervoor inzetten. Daarom nodigen we je uit om je aan te sluiten bij één van onze lokale groepen. Hoe? Zeer simpel, schrijf je in op onze platform www.greenwire.be

Sluit je zo snel mogelijk aan bij één van deze activiteiten die bij jou in de buurt zullen plaatsvinden in de komende weken.

6 september : Maken van banners voor de actie « Rise for the climate » (Greenpeace kantoor te Brussel)

6 september : Meeting Greenpeace Mechelen (Mechelen)

8 september : Actie « Rise for the Climate » (Luxemburgplein – Brussel)

15 september : Welkomdag voor onze nieuwe vrijwilligers (Greenpeace kantoor te Brussel)

16 september : Actie rond mobiliteit tijdens autoloze zondag (Brussel)

16 september : Stand op Vegan village (Paleizenplein – Brussel)

18 september : Meeting Greenpeace Leuven (Leuven)

7 – 14 – 21 en 28 oktober : Global Leadership Training (thuis, achter je computer)

2 december : Klimaatmars (Brussel)