De uitdagingen

De uitdagingen

De gevolgen van de klimaatverandering laten zich steeds vaker en harder voelen – onze planeet raakt ontregeld, tot aan de Noordpool. Kernenergie is duidelijk geen oplossing om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Gelukkig is het nog niet te laat.

Kernenergie

Kernenergie

Ons land telt nog steeds zeven kernreactoren – dinosaurussen zonder toekomst in een steeds duurzamer energielandschap. Dankzij een voorkeursbehandeling blokkeert deze onveilige technologie de overstap naar 100% hernieuwbare energie. Greenpeace verzet zich tegen de verlenging van deze verouderde centrales.

Lees meer

Klimaat

Klimaat

Het klimaat verkeert in een ernstige crisis. De wetenschap is quasi unaniem: de mens is in ruime mate verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde, het smelten van de poolkappen en het ontregelen van ecosystemen. De keuzes die we vandaag maken, zijn daarom beslissend voor ons klimaat in de toekomst.

Lees meer

transport

Transport

Vandaag zijn auto’s overal. Ze staan in lange files op onze wegen en doorkruisen onze steden, elke ochtend en elke avond opnieuw. Door hun lawaai en uitstoot zijn onze steden onleefbaar geworden. Stadslucht maakt niet vrij, ze maakt ons ziek. 

Lees meer

Red de Noordpool

Red de Noordpool

De poolkappen smelten aan een angstwekkend tempo. Aan de Noordpool leidt dit tot een cynische race voor grondstoffen zoals olie en gas, die de opwarming van de aarde – en dus het smelten van het poolijs– net nog zullen versnellen! Al miljoenen mensen roepen op tot de bescherming van de Noordpool. Jij toch ook?

Lees meer

Olie

Olie

Om aan de vraag te voldoen, wagen oliemaatschappijen zich vandaag in afgelegen en ongerepte gebieden zoals de Noordpool. De hoogste tijd dat we afkicken van olie, want er bestaan oplossingen.

Lees meer

Onderwerpen