Jotenkin ei vakuuta Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden uusi kampanja ilmastonmuutoksen torjumista ja muuta viherpiiperrystä vastaan, ydinvoiman puolesta. Teknologiateollisuus sanoutui irti kampanjan nimestä, "Nyt riittää teollisuuden kyykyttäminen!" jo kampanjan julkistustilaisuudessa. Kampanjan nettisivujen osoitteeksi ilmoitettiin www.hyvinvointi.fi, johon on kuitenkin avattu vuosi sitten Lahti Business Parkin sivut.

Pienen salapoliisityön jälkeen osoitteesta www.hyvinvointitehdas.fi/ löytyi kampanjan sivut. Graafinen ilme on parinkymmenen vuoden takaa, mutta niin on sisältökin: Metalliliiton Matti Putkonen valittaa, että ilmastonmuutosta käytetään vain keppihevosena erilaisiin elämää kurjistaviin esityksiin. Yritin tiivistää Matin ajatuksia, mutta eiköhän ole paras antaa miehen puhua itse:

"Kaikki suunnitelmat ilmastonmuutoksen torjumiseksi tuovat vain lisälaskua tavallisille kansalaisille, kotitalouksille ja ennen kaikkea teollisuudelle."

"Ilmastonmuutos on tässä mielessä noussut demokraattiseksi uhaksi."

"Suomalainen teollisuus on hoitanut oman osuutensa Co2-päästöjen suhteen jo ajat sitten."

"Suomalaisten on nyt huolehdittava siitä, että tällaiseen järjettömään touhuun ei tuhlata vanhustemme hoitoon tarvittavia satoja miljoonia euroja."

"On kampanjoitava sen puolesta, että jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus lämmittää sähköllä, käyttää omaa yksityisautoaan, käydä tarvittaessa vaikka Mauritiuksella viettämässä ansaittua lomaa perheineen ilman, että tarvitsisi tuntea mitään suurta synnin taakkaa."

Lisäksi ilmastonmuutoksen torjumisesta pitäisi vapauttaa länsimainen teollisuus ja laittaa velvoitteet Kiinan ja Intian niskoille. Vertaillaanpa EU:ta ja Intiaa:

Osuus maailman päästöistä
Väkiluku, milj.

EU
14 %
490

Intia
5 %
1150


Selvästikin vastuu ilmastonmuutoksesta on intialaisilla, ei suinkaan EU:lla tai varsinkaan EU:n teollisuudella tai energiantuotannolla.

Sen sijaan ilmastonmuutoksen käyttö keppihevosena ydinvoiman ja ydinjätteen lisäämiseen on tietysti Putkosen ja muiden sivustolle kirjoitelleiden mielestä hieno asia.