14. joulukuuta 2018

 Ahdistaako kulutusjoulu, mutta haluat antaa lahjoja rakkaillesi? Tästä vinkit ilmastoystävällisiin lahjoihin.

Jouluna on ihana antaa rakkailleen ja ystävilleen lahjoja. Samalla joulun tarpeeton kuluttaminen voi ahdistaa. Ylikulutus on myös ilmaston ja luonnon kannalta tuhoisaa. Mutta ei huolta! Perhettä ja ystäviä ei tarvitse jättää ilman lahjoja.

Tässä vinkit ilmastoystävällisiin lahjoihin, joita rakkaasi saattavat arvostaa enemmän kuin tarpeetonta tavaraa.

14. joulukuuta 2018

 Vinkki 1. Antaa aikaasi ja seuraasi

Mikä kertookaan enemmän välittämisestä kuin oman ajan antaminen? Pienten lasten vanhemmille voi lupautua lapsenvahdiksi, jotta he pääsevät yhdessä tekemään jotain kivaa. Mummo ja vaari arvostavat, kun joku siivoaa heidän kodin. Kaveri on kiitollinen koiran ulkoiluttajasta. Yhdessä on kiva kokata. Kirjoita lupauksesi joulukortille ja anna kortti lahjaksi.

14. joulukuuta 2018

 Vinkki 2. Anna lahjaksi elämys

Mikä on kaverisi lemppari bändi? Tykkääkö siskosi käydä teatterissa? Haaveileeko isäsi hieronnasta? Tavaran sijaan elämyksen antaminen on varma hitti! Jos pystyt, jaa kokemus heidän kanssaan! Pääsette yhdessä viettämään laatuaikaa.

14. joulukuuta 2018

 Vinkki 3: Tee oma joululahja

Oletko käsistäsi kätevä? Vaikka et olisikaan, itsetehdyt joululahjat lämmittävät saajan sydäntä. Ne kertovat, että olet nähnyt vaivaa ja ajatellut juuri häntä. Ilman suurempiakin askartelutaitoja esimerkiksi seuraavat lahjat ilahduttavat varmasti

  • Kehystetty runo

  • Kehystetty kuva

  • Herkkukori

  • Itsetehdyt leivonnaiset

14. joulukuuta 2018

 Vinkki 4: Osta kierrätettyjä tuotteita

Tykkääkö läheisesi design tuotteista? Tai keräileekö hän vanhoja esineitä? Kirppareilta voi löytää todellisia aarteita, joita ei tavallisissa kaupoissa tule vastaan.

14. joulukuuta 2018

 Vinkki 5: Lahjoita hyväntekeväisyyteen

Lahjoituksen antaminen hyväntekeväisyyteen tai järjestön toiminnan tukemiseen on todellinen ilmastolahja. Levität hyvää maailmassa luomatta yhtään päästöjä.

Tämän vuoden tärkein lahja on suojella uskomatonta planeettaamme Maata, jotta tulevat sukupolvetkin saavat nauttia siitä. Voit ilahduttaa läheistäsi antamalla kortin, joka kertoo, että olet lahjoittanut hänelle tärkeään kohteeseen. Anna lahjasi täältä: joululahja.greenpeace.org