Itsekkyyden muistomerkki voitti kultaa

Itsekkyyden muistomerkki palkittiin Vuoden Huipuissa innovatiivisimpana mediana 2010

Lehdistötiedote - huhtikuu 8, 2011
Graafisen suunnittelun ammattilaisten järjestön Grafian järjestämä Vuoden Huiput palkitsee vuosittain parasta suomalaista markkinointiviestintää ja muotoilua. Greenpeacen Itsekkyyden Muistomerkki palkittiin kultahuipulla kilpailusarjassa Innovatiivinen media tai ympäristö / Ambient tai guerrilla.

Itsekkyyden muistomerkki on vaalikiertueella muistuttamassa siitä, että nyt on aika pysäyttää ydinvoima äänestämällä ydinvoiman vastustajaa. 06/04/2011 Elielinaukio, Helsinki

Graniittiseen muistomerkkiin on kaiverrettu niiden 129 kansanedustajan nimet, jotka äänestivät ydinvoiman lisärakentamisen puolesta 2010, kun Fennovoima ja TVO hakivat lupia uusille ydinreaktoreille. Muistomerkki on tehty, jotta äänestäjät muistaisivat tulevissa vaaleissa ketkä ovat tehneet vastuuttoman päätöksen tulevien sukupolvien puolesta.

Greenpeace pokkaa kultahuipun Vuoden Huiput 2010 -gaalassa. Itsekkyyden muistomerkki palkittiin vuoden innovatiivisimpana mediana. Puhetta pitämässä verkkotuottaja Veera Juvonen.

Tuomariston perustelut voitolle: Graniittisen ulkomainoksen luvataan kestävän korkeintaan puolet sen poliittisen päätöksen vaikutuksesta, jonka tekemistä teos kritisoi. Kivikova toteutus tukee voimakasta ydinviestiä. Kampanjalla takuupitkä häntä.

Ydinvoiman puolesta äänestäneiden nimet voi tarkistaa Helsingin Linnunlaulussa sijaitsevan muistomerkin lisäksi myös älypuhelimilla m.itsekkyydenmuistomerkki.fi ja sivustolla www.itsekkyydenmuistomerkki.fi.

Lisätietoa:

Vuoden Huippujen tulokset

Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, 050 369 6202
Verkkotuottaja Veera Juvonen

Aiheet