Greenpeace în România

Din anul 2007, Greenpeace este prezentă şi în România. Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne sau companii, ci se bazează doar pe contribuţii de la persoane fizice, milioane de susţinători din toată lumea.

Citeste complet povestea

Greenpeace în România

Greenpeace există pentru că Pământul are nevoie de o voce. Are nevoie de soluţii. Are nevoie de o schimbare. Are nevoie de acţiune.

Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în peste 50 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea. Campaniile noastre urmăresc:

Ø  Catalizarea unei revoluţii energetice în vederea combaterii inamicului numărul unu al planetei: schimbările climatice;

Ø  Protejarea oceanelor prin confruntarea pescuitului distructiv şi abuziv şi crearea unei reţele globale de rezervaţii marine;

Ø  Protejarea pădurilor seculare ale lumii şi a animalelor, plantelor şi oamenilor care depind de existenţa acestora;

Ø  Promovarea păcii, prin abordarea cauzelor conflictelor şi solicitarea eliminării armelor nucleare;

Ø Promovarea unui viitor lipsit de substanţe toxice, bazat pe alternative sigure la substanţele chimice periculoase ce se regăsesc în produsele şi industria de astăzi;

Ø  Promovarea agriculturii sustenabile prin respingerea organismelor modificate genetic, protejarea biodiversităţii şi încurajarea dezvoltării agriculturii responsabile.

Din anul 2007, Greenpeace este prezentă şi în România. Pentru a-şi păstra independenţa, Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne sau companii, ci se bazează doar pe contribuţii de la persoane fizice.

Greenpeace există pentru a-i demasca pe cei care prin activităţile lor afectează mediul înconjurător şi pentru a atrage atenţia guvernelor şi corporaţiilor atunci când acestea nu reuşesc să îşi îndeplinească mandatul de a proteja mediul şi viitorul planetei.

În realizarea misiunii propuse, nu avem aliaţi sau duşmani permanenţi. Promovăm dezbaterile deschise şi informările despre alegerile societăţii în ceea ce priveşte problema mediului. Ne folosim de documentare, lobby şi diplomaţie pentru a ne atinge obiectivele, precum şi de conflicte non-violente, mediatizate pentru a face să crească nivelul şi calitatea dezbaterii publice.
 
Noi considerăm că efortul de a conserva viitorul planetei noastre nu se referă doar la noi. Este vorba şi despre cei care ne ajută. Greenpeace vorbeşte în numele a 2,8 milioane de susţinători din întreaga lume şi încurajează multe alte milioane de persoane să acţioneze în fiecare zi.
Subiecte