Izola, prihajamo!

V sklopu filmskega festivala Kino Otok, ki bo v Izoli potekal na začetku junija, želimo postaviti razstavo foto-spominov na Jadran z naslovom »V čem je vrednost Jadrana?«.  A v razstavo želimo vključiti le fotografije, ki jih boste z nami delili podporniki kampanje S.O.S. za Jadran. Menda bo ta teden še deževno – idealno za brskanje po albumih!

Kako lahko sodelujem?

  • Do ponedeljka, 25. maja, pošlji fotografijo-spomin iz svoje osebne zbirke, ki po tvojem mnenju priča o vrednosti oziroma pomenu Jadrana, na . Fotografiji dodaj le pripis kraj, datum in tvoj kratek odgovor na vprašanja V čem je vrednost Jadrana.
  • V vašem sporočilu ne pozabite pripisati svojega imena, priimka in telefonske številke, da vas bomo lahko kar najhitreje kontaktirali.
  • Fotografije so lahko s kateregakoli kraja ob Jadranu, lahko so stare, nove, s filtri ali brez! Več lepih spominov kot je v njih, tem bolje!
  • Če so na sliki druge osebe, je zaželeno, da te osebe poznate – tako, da ne bo težav z dovoljenjem za uporabo fotografije.
  • Izbor fotografij bo ekipa Greenpeacea naredila najkasneje do torka, 26. maja.
  • Vsak avtor, katere fotografije bodo razstavljene, bo prejel dve brezplačni vstopnici za ogled filma na festivalu Kino Otok. Vaše fotografije bodo uporabljene izključno za razstavo, ogled katere bo brezplačen, z možnostjo potovanja tudi na druge lokacije. Z vsakim izbranim avtorjem bomo seveda spisali tudi formalen sporazum o uporabi fotografije.

Z razstavo želimo s pomočjo osebnih spominov opozoriti na trenutno naftno mrzlico, ki se dogaja v Jadranski regiji, ter v javno razpravo vnesti vprašanje, kje leži vrednost Jadrana in kakšna naj bo prihodnost tega skupnega morja, kot tudi ponovno opozoriti na delo koalicije hrvaških nevladnih organizacij SOS za Jadran, ki se trenutno bori za zaustavitev vladnih načrtov za črpanje nafte in plina v Jadranu.

Razstava bo na ogled v Galeriji Alga v Izoli med 2. in 7. junijem.

Primer

Foto: M. Horvat, Červar, 1989

Foto: M. Horvat. Červar, 1989

(odgovor, V čem je vrednost Jadrana?)

 

S polnimi jadri in krasnimi fotografijami naprej!

Ekipa Greenpeacea v Sloveniji