Z uporabo te spletne strani soglašate z uporabo spletnih piškotkov. Preberi več

Mavrični bojevnik prihaja v Slovenijo podpreti kampanjo za obnovljive vire energije

Sporočilo za javnost - julij 7, 2014
V Koper prihaja konec julija Greenpeaceov mavrični bojevnik, jadrnica Rainbow Warrior III, ki je med najbolj prepoznavnimi plovili na svetu. V petek, 25. julija dopoldne, Greenpeace na ladji organizira predstavitev za novinarje in vabljene goste, popoldne in v soboto, 26. julija, pa bodo organizirani brezplačni vodeni ogledi za obiskovalce.

Rainbow Warrior je v veliki meri energetsko samozadostno plovilo, kar pomeni, da veliko energije, ki jo porablja, samo ustvari. V Slovenijo prihaja predvsem v znak podpore lokalni Greenpeaceovi kampanji »Sonce je zastonj«, ki promovira širitev uporabe obnovljivih virov energije.


Poleg tega, da gre za »zeleno« jadrnico, so zanimive tudi zgodbe, povezane z vsemi Rainbow Warrior-ji. Prvega je leta 1985 potopila francoska tajna služba, drugega je Greenpeace podaril Bangladešu, kjer so ga priredili v bolnico. Tretji mavrični bojevnik pa je prvo plovilo, izdelano prav za potrebe Greenpeacea in njegovih misij, na katerih poskuša po svetu preprečevati škodljive posege v naravno okolje.


V dveh dneh, ko bo ladja zasidrana v Kopru, bodo organizirani vodeni ogledi za obiskovalce, kar je pri preteklih obiskih Greenpeaceovih plovil naletelo na velik in pozitiven odziv.

Za več informacij o dogodku smo vam z veseljem na voljo prek elektronske pošte in telefona 040 165 195.