Z uporabo te spletne strani soglašate z uporabo spletnih piškotkov. Preberi več

Za družbo uresničenih priložnosti

Manifest mreže Plan B

Sporočilo za javnost - oktober 26, 2011
Ljubljana -

Predčasne volitve so nova priložnost za vse politične stranke, da dokažejo svojo zavezanost trajnostnemu razvoju in Sloveniji omogočijo prehod v nizkoogljično družbo. Greenpeace Slovenija skupaj s še 35 nevladnimi organizacijami, združenimi v mrežo Plan B za Slovenijo - Pobuda za trajnostni razvoj, vabi politične stranke k nadstrankarskemu delovanju za uresničenje tretjega razvojnega podviga Slovenije.

Manifest za uresničenje tretjega razvojnega projekta povzema opis stanja na petnajstih aktualnih področjih trajnostnega razvoja in predlaga najpomembnejše ukrepe mandata 2012-2015. Z njimi lahko stranke Sloveniji omogočijo prehod v nizkoogljično družbo in zagotovijo dolgoročni razvoj nam in generacijam, ki prihajajo za nami.

Hkrati organizacije predlagamo političnim strankam sprejetje Zaveze za uresničenje tretjega razvojnega podviga Slovenije. Namen zaveze je združiti moči pri zaščiti temeljnih potencialov kakovostnega življenja v Sloveniji. Zaveza zato ne posega v konkretne politične vsebine in podpisnikom omogoča avtonomno in suvereno razvijanje politik v skladu z lastnimi vrednotami.

Zavezo so do sedaj podpisali:

  • Matjaž Hanžek, predsednik Stranke za trajnostni razvoj, 26.10.
  • Katarina Kresal, predsednica Liberalne demokracije Slovenije, 2.11.
  • Darko Krajnc, predsednik Stranke mladih - Zeleni Evrope, 2.11.
  • Gregor Golobič, predsednik ZARES - Socialno liberalni, 3.11.

 

Manifest za uresničenje tretjega razvojnega podviga

Zaveza za uresničenje tretjega razvojnega podviga