Omdat Asia Pulp & Paper (APP) kennelijk eerst nog meer klanten moet verliezen vooraleer het bedrijf eindelijk stopt met het verpulpen van de Indonesische bossen, richten we onze pijlen op Kentucky Fried Chicken (KFC). We hebben de Amerikaanse fastfoodketen immers betrapt op het gebruik van APP materiaal.
 
Of je nu van fastfood houdt of niet, je bent het er allicht mee eens dat er geen regenwoud gekapt zou mogen worden om de boel in te verpakken. En laat dat nu exact zijn wat KFC doet.In een nieuw rapport, How KFC is Junking the Jungle, leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat. Op basis van ketenonderzoek en laboratoirumtests tonen we aan dat KFC papierproducten aankoopt waar tropische hardhoutvezels in zitten, aangeleverd door APP. En afkomstig uit het leefgebied van de bedreigde Sumatraanse tijger.

Vorige week nog trachtte APP alweer te doen alsof ze ‘nieuwe engagementen’ waren aangegaan om de bossen te beschermen. In de praktijk verandert er echter niets en gaat het om de zoveelste greenwash-poging.

Daarom willen we nu KFC en zijn moederbedrijf Yum! (dat onder meer ook Pizza Hut bezit) overtuigen om ontbossing uit zijn toevoerketens te weren. Bekijk onze video als je wil zien hoe het geheime recept van KFC onthuld wordt.

Intussen lieten onze activisten in Louisville, Kentucky, ook van zich horen bij het hoofdkwartier van KFC. De Sumatraanse tijger kan er niet om lachen dat zijn habitat vernield wordt.KFC en Yum! zijn de fastfoodproducenten die nog amper actie ondernomen hebben – na jaren van uitwisseling met Greenpeace en andere ngo’s schijnen ze de bewijzen liever te negeren. Als we bedreigde dieren zoals de Sumatraanse tijger nog in het wild willen zien, moeten bedrijven als KFC dringend de ogen openen.

Je kan ons een handje helpen en zelf in opstand komen tegen het foute geheime recept van KFC. Verantwoordelijke bedrijven gebruiken geen verpakkingen gemaakt uit tropisch regenwoud, zo simpel is het.