Zoals beloofd in mijn vorige blog tonen we hieronder het tweede filmpje dat de creatievelingen van Sint-Lukas voor Greenpeace maakten. Het thema is opnieuw de bedrijfswagen, die tijdens het Autosalon in Brussel op heel wat aandacht kon rekenen. Een recordaantal van 380.000 bezoekers kwam zich dit jaar vergapen aan de nieuwste modellen.

Tussen al die stoere praat over cilinders en paardenkracht zijn we er wonderwel in geslaagd een ander geluid te laten horen. Onze opiniebijdrage in De Standaard was voer voor een scherp maar tegelijk interessant debat op de site van deze krant. Discussies die ongetwijfeld ook 'offline' worden voortgezet. Het zou mooi zijn als de kwestie op de onderhandelingstafel van een nieuwe federale regering belandt, als die er ooit komt.

Onze boodschap is eenvoudig: het heeft geen zin om de huidige fileproblemen te lijf te gaan met nog meer beton, terwijl onze wegen blijven vollopen met bedrijfswagens. Dat de impact van een afbouw van de fiscale voordelen voor bedrijfswagens op de files op de Brusselse ring simpelweg nog nooit werd bestudeerd, valt niet te snappen. Terwijl één op twee auto's in de file op de Ring een bedrijfsvoertuig is! De problemen met bedrijfswagens moeten dringend uit de taboesfeer worden gehaald. Dat vindt ook journalist Marc Reynebeau, die ons vorige week in een column volledig bijtrad.

Speciale rondleiding

Ik heb me trouwens goed geamuseerd op het afgelopen Autosalon. Hoewel het niet mijn geliefkoosde habitat is, was ik maar liefst vier keer terug te vinden tussen de glimmende bolides op de Heizel. Voor enkele journalisten gaf ik een speciale “Greenpeace”-rondleiding op het Salon. De Wereld Morgen maakte er bijvoorbeeld deze reportage van. Mijn bedoeling was vooral om de groene marketing te relativeren, en te wijzen op wat goed is maar vooral op wat nog veel beter kan.

En beter moet. Want de verschillende zogenaamd 'groene' auto's op het Autosalon verliezen veel van hun glans in het licht van de klimaatverandering. Het klopt dat de autobouwers vooruitgang hebben geboekt. Dit is het bewijs dat de EU-normen voor de CO2-uitstoot bij nieuwe auto's hun vruchten afwerpen. Toch kunnen de constructeurs zich nog te veel veroorloven en worden ze door de te lakse normen onvoldoende gestimuleerd om echt alles uit de kast te halen.

Olie onder de Noordpool

Dat is ontoelaatbaar als je weet hoe zwaar transport weegt in de strijd tegen de klimaatverandering. De sector is ook de motor achter de zoektocht naar nieuwe oliereserves, een thema dat weer brandend actueel is nu grote oliemaatschappijen als BP koers zetten naar de Noordpool. Cynisch genoeg doet de opwarming van de aarde het poolijs smelten, waardoor steeds grotere gebieden toegankelijk worden voor ontginning. Anders gezegd: door de enorme hoeveelheden CO2 die onder andere voertuigen uitstoten, kan er binnenkort meer verse olie worden oppompt om nog meer CO2 in de atmosfeer te brengen.

Maar niet als het van mij afhangt. Samen met Greenpeace zal ik alles in het werk om het bijna ongerepte noordpoolgebied te beschermen tegen de olieverslaving van onze samenleving.

 

Een tweede filmpje over bedrijfswagens


Bedrijfswagens, fiscaliteit, overheid en fileproblemen. Daar kennen jongeren toch niks van. Dàchten wij. Tot hoogleraar Inge Ferwerda van kunsthogeschool Sint-Lukas (Brussel) acht studenten Reclame op een schoteltje aanbood voor een 'creatieve opdracht'. Wij namen de uitnodiging graag aan, omdat we benieuwd waren naar hoe jonge creatieve buitenstaanders een complex dossier zouden aanbrengen.

Een eerste groepje koos voor een origineel stop-motionconcept. Hieronder zie je het werk van de tweede groep studenten, die met enkele acteurs en een cameraman een zeer professioneel ogend spotje hebben gemaakt.

Geniet ervan, onthou de boodschap en deel het filmpje!