15.000 mensen lopen storm voor het klimaat

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 4 december, 2009
De oproep van de Klimaatcoalitie om te komen manifesteren voor het klimaat bracht 15.000 mensen op de been. Een krachtig signaal twee dagen voor de start van de klimaatonderhandelingen in Kopenhagen. Bedankt aan iedereen die erbij was!

15.000 mensen kwamen in Brussel op straat om een ambitieus en bindend klimaatakkoord te eisen.

De manifesatie verliep vreedzaam en het klimaat was ons goed gezind. Verschillende organisaties hadden gemobiliseerd om er het grootste evenement voor het klimaat ooit in België van te maken. En dat is gelukt! Greenpeace mobiliseerde meer dan duizend mensen en is blij met deze massale steun. Bedankt!

De manifestatie werd afgesloten met een reeks toespraken. Kumi Naidoo, voorzitter van de Global Campaign for Climate Action (GCCA) en algemeen directeur van Greenpeace International hield onderweg naar Kopenhagen halt om het publiek toe te spreken. Vanuit het hart van Europa zette hij de oproep aan de politieke wereldleiders kracht bij. We hebben een ambitieus wettelijk bindend akkoord nodig om een antwoord te bieden op de klimaatverandering. Greenpeace is aanwezig in Kopenhagen en zal deze levensbelangrijke onderhandelingen op de voet volgen.

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.