Arno herwerkt oude hit tot protestsong tegen kernenergie

4 reacties
Nieuwsartikel - 16 augustus, 2011
Met Nuclear Summer – een herwerkte versie van Mourir à plusieurs – roept Arno op de voorziene kernuitstap in België uit te voeren. Hij 'schenkt' zijn compositie aan Greenpeace, die campagne voert rond het thema. Je kunt het nummer op deze pagina beluisteren en downloaden.

>> Teken de petitie hier.

Met Nuclear Summer levert Arno een belangrijke bijdrage aan de sensibilisering rond hernieuwbare energie. De kernuitstap is voor België een realistisch scenario, onder andere omdat de vervangcapaciteit om de sluiting van de drie oudste reactoren (in 2015) op te vangen reeds beschikbaar is. Daarenboven heeft ons land nog een enorm energiebesparingspotentieel.

De nog te vormen regering kan met een keuze voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie ervoor zorgen dat de zomer van 2011 een van de laatste 'nucleaire zomers' in de geschiedenis is geweest...

Bijna 90.000 handtekeningen
Greenpeace lanceerde een petitie waarbij het burgers opriep om zich uit te spreken voor de kernuitstap. Doel van de petitie is 100.000 handtekeningen verzamelen en deze te overhandigen aan de regeringsonderhandelaars. Intussen richtte Greenpeace met BBL, IEW en WWF het platform Stop & Go op om dit doel te bereiken. Vandaag staat de teller op bijna 90.000. Met 'Nuclear Summer' hoopt Arno bij te dragen tot het doel van de petitie.

Waarom 'stop' zeggen tegen kernenergie?

De enorme risico's verbonden aan kernenergie zijn reden genoeg voor een definitieve kernuitstap. Na meer dan een halve eeuw onderzoek is er nog steeds geen waterdichte oplossing voor hoogradioactief afval, dat nu als tikkende tijdbommen gedumpt wordt. Daarnaast verhinderen de voortdurende investeringen in kernenergie de doorbraak van hernieuwbare energieën.

Waarom 'go' zeggen tegen hernieuwbare energie?

De technologie is beschikbaar en hernieuwbare energie is een essentieel wapen in de strijd tegen de klimaatopwarming. Bovendien wordt steeds duidelijker dat hernieuwbare energie veel tewerkstelling kan genereren.

>> Beluister de song (studio versie):

>> Download de song hier.

>> Teken de petitie hier.

Onderwerpen
4 reacties Reageren

Willem zegt:

Jammer dat een constructieve bijdrage zo negatief benaderd wordt. Hier heeft toch iemand gratis tijd en werk in gestoken om de campagne vooruit te hel...

Geplaatst 30 augustus, 2011 om 9:55 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

masteluin zegt:

Veel kritiek hier op Arno! Spijtig!
Ik hou helemaal niet van Arno's muziek maar dat weerhoudt me niet om dit initiatief 100% toe te juichen! War...

Geplaatst 26 augustus, 2011 om 20:14 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

Joske Rocks zegt:

Mooi initiatief om wat mensen te bereiken. Alleen jammer dat Arno zoveel je m'en foutisme en individualisme uitstraalt dat de boodschap wel niet zo geloofwaardig is. En dan heb ik het nog niet over het feit dat hij zijn kop ook leent aan reclame voor auto's. Dit nummer klinkt in mijn oren als 'groen' opportunisme. Gelukkig stoot zijn steenkolenengels geen broeikasgassen uit.

Geplaatst 18 augustus, 2011 om 13:59 Misbruik melden Reageer

katbollie zegt:

Wat een afknapper..... Kijk eens na hoeveel kernenergie hij gebruikt heeft om dit elektro-nummer op te nemen?!?! Ik had op z'n minst iets akoestisch o...

Geplaatst 17 augustus, 2011 om 22:39 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

1 - 4 van 4 resultaten.

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.