Detox: ook Benetton gaat gifvrij

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 16 januari, 2013
Het wereldberoemde Italiaanse modemerk Benetton gaat de schadelijke chemicaliën uit zijn volledige productieketen verwijderen tegen 2020. Daarmee is Benetton het dertiende bedrijf dat gevolg geeft aan onze Detox-campagne.

Detox Campagne. Benetton, Uniqlon en ook Levi’s, Esprit, Mango, Zara, M&S, H&M, C&A, Li-Ning, Puma, Nike en Adidas kiezen voor de Detox.

Geweldig nieuws dat Benetton gaat ‘ontgiften’. Nu is het aan de andere grote Italiaanse modehuizen om ook voor een kledingproductie te kiezen die niet ten koste gaat van het milieu.
Concreet belooft Benetton om tegen eind 2013 alle gegevens over het looswater van dertig toeleveranciers publiek te maken. Zo zullen mensen die in de buurt wonen van deze textielfabrieken precies weten wat er in hun rivieren en waterlopen belandt.
 
Vorige week nog liet Uniqlo, het grootste Japanse kledingmerk, weten dat het voor Detox kiest. Met Benetton en Uniqlo staat de teller nu op dertien bedrijven: ook Levi’s, Esprit, Mango, Zara, M&S, H&M, C&A, Li-Ning, Puma, Nike en Adidas doen mee.

China en Mexico

Sinds 2011 vraagt Greenpeace aan alle grote modemerken om tegen 2020 geen schadelijke stoffen meer te lozen. Watervervuiling door de textielindustrie is vooral in productielanden als China en Mexico een enorm probleem. Miljoenen mensen daar zijn aangewezen op het water uit rivieren en waterlopen, die vandaag door de fabrieken als hun ‘privériolering’ worden gebruikt. 

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.