EU mag niet buigen voor Duitsland

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 18 juni, 2013
Greenpeace vroeg vandaag aan de Europese milieuministers om een ambitieuze CO2-regulering voor wagens te ondersteunen en niet te buigen voor de Duitse autoconstructeurs.

De Europese milieuministers vergaderden vandaag in Luxemburg. Enkele Greenpeace-activisten ontvouwden een banner waarop de Duitse milieuminister Peter Altmaier een BMW de papfles geeft. Altmaier vraagt aan zijn Europese collega’s om hem te helpen de Duitse ‘brandstofverslinders’ te beschermen.

Deze kleine actie gaat vooraf aan een vergadering op woensdag 19 juni in Brussel waar de EU-ministers hun standpunt zullen bepalen. De Duitse regering poogt alvast een aantal achterpoortjes erdoor te duwen, waardoor Duitse constructeurs minder inspanningen moeten doen om de CO2-uitstoot van hun autovloot te reduceren.

Het is nu aan de milieuministers van de andere landen om niet te buigen voor het Duitse voorstel. Zij moeten pleiten voor ambitieuze CO2-normen voor 2020 en 2025. Ook de Belgische vertegenwoordiging kan een rol spelen.

Greenpeace vraagt dat België ijvert voor 2025-doelstellingen van maximum 60gram CO2 per km en het schrappen van achterpoortjes zoals superkredieten.

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.